Diary week 41 & 42 // Nieuwe tekeningen, Shoppen, herfstvakantie in Bosland België

Afgelopen twee weken vlogen echt voorbij! Voor we eindelijk een weekje herfstvakantie hadden, waren we alle drie snotterig en niet lekker. Wij even geluk dat dat niet tijdens de vakantie was. Want voor de herfstvakantie stond een midweekje Belgie gepland vol met leuke bosrijke uitjes.

11 t/m 24 Oktober 2021

De klussen in de schuur gaan langzaam door. Het laatste stukje van het hangende metalen frame en wand is opgeknapt. En ook het kozijn van de deur aan de binnenkant heeft een likje verf gekregen. Dat waren voor nu even de laatste schuur klusjes, we gaan nieuwe plannen maken en kijken hoe we het zo budget en goedkoop mogelijk verder op kunnen knappen.

Nim zit inmiddels in groep 5, dat gaat erg goed en hij vind het heel leuk al die nieuwe vakken erbij. Iets waar het minder goed mee ging was rekenen en dan vooral de tafels. Door een informatie avond op school kwamen we erachter dat de kids in groep 4 de tafels hadden moeten leren en dat is nooit gebeurd. De nieuwe meester pakt het goed op en stuurt iedereen een leerschema met liedjes door van de tafels met daarbij behorende opdrachten. Ook op school oefenen ze dit fanatiek.

Via Vinted vind ik weer een leuk item… dit nieuwe vest. Helemaal blij mee! We beginnen allemaal wat te snotteren en ik ga meteen aan de extra vitamines. Sinaasappelsapjes maken dus. Ik zeef het wel na het persen, die velletjes in m’n sap kan ik echt niet handelen haha.

Niet alleen voor mezelf shopte ik, voor Nim was het tijd voor wat grotere kleding. Die jongen heeft een hele eigen smaak en wil alleen blauw of zwart, met Mario of Dino’s. Best moeilijk wel, want ik zou hem het liefst hele andere dingen aantrekken. Maar ik doe mijn best voor hem om dingen te zoeken. Zo komen we uit op een sportief vestje en een shirt van de Tune Squad (ook een favoriet) van Marks & Spencer via Zalando. Mooie kwaliteit en niet duur, en het staat hem erg leuk!

Niet lekker, en veel hoofdpijn. Ik probeer mijn hoofdpijn een beetje te vergeten door te gaan schilderen. Nog altijd niet in mijn creatieve bui beland maar er komen toch een paar mooie dingen uit. Ik maak voor de site twee nieuwe plaatjes die je op de homepage terug kan vinden als je naar beneden scrollt onder de nieuwste artikelen.

We vieren het begin van de herfst vakantie met een bakje kibbeling. Yum! Ook doe ik nog een poging om halloween knutsels te maken. Veel mislukt, maar de wol spookjes worden wel leuk en hang ik in de eucalyptus takken.

Herfstvakantie in Bosland

Yes, het is maandag… we gaan een midweekje op vakantie in Bosland België! We vertrekken vroeg, ook al is het niet zo heel ver rijden. Zo kunnen we voordat we naar ons vakantiehuisje gaan eerst nog een leuk avontuur beleven. We lopen een wandelroute in de Lommelse Sahara. Onderweg komen we een gave uitkijktoren tegen, dat was wel een hele hoge en spannende.

Jammer dat precies als we boven zijn er sluierbewolking boven ons hangt, maar de temperatuur is heerlijk voor een herfstdag hoor!

Nim vind het allemaal te spannend worden zo hoog, dus wij laten papa foto’s maken boven en gaan samen vast naar beneden toe.

‘Joehoeee papaaa, we staan hier beneden!!!’

Heerlijk zo op pad, met het idee dat we een hele week lekker vakantie hebben met z’n drietjes!

Kay schiet de ene na de andere mooie foto en neemt soms hele grappige houdingen aan. Betrapt! haha. Ik daarin tegen hobbel steeds achter Nim aan en speel met hem door de obstakels en kunstwerken in het bos. En natuurlijk maak ik ook fotootjes!

De Lommelse Sahara hebben we gevonden. Wat een plaatje he?! Ons hele avontuur inclusief een boel mooie fotootjes van de Lommelse Sahara vind je hier (klik!).

We doen nog even gauw boodschappen na de wandeling en dan gaan we naar het huisje. We zitten op het nieuwe Roompot Park Eksel wat net 3 dagen open is. Alles is hartstikke nieuw en zo gezegd duurzaam. Echter valt ons bij binnenkomst al meteen op dat er niet is schoongemaakt… grote stofvlokken door het huisje, een vieze spoelbak in de keuken, nog een koffiecupje in het espressoapparaat, vette vingerafdrukken op de keukenkastjes, zandspoor door de woonkamer. Geen goeie binnenkomer dus ondanks dat alles er wel op het eerste oog mooi uitzag. Na zo’n inspannende dag ploffen we wel eerst even neer op de bank, even niksen!

Kay gaat koken, en voor na het eten hebben we een wel heel lekker toetje: Eclairs!

Na een enorm slechte nacht omdat er blijkbaar 24/7 een co2 afzuigsysteem aan staat in het huisje wat klinkt alsof je onder een afzuigkap ligt/zit (pff nog een tegenvaller, en niet zo’n kleintje ook), gaan we in de ochtend weer op pad. Ditmaal naar het Klankenbos, heel benieuwd wat we hier gaan aantreffen.

De eerste paar klanken installaties begrepen we niet helemaal, maar hoe meer we er tegenkomen hoe leuker ze worden. Deze palen was even uitvogelen hoe het nou precies werkte, maar toen we het doorhadden was het fantastisch! Ze maken individueel hele bizarre geluiden als je ervoor beweegt.

Nim had er zo zijn bedenkingen bij, en ging er echt niet in… maar Kay vond het fantastisch… een hele lange buis die begon te waaien ofzo als je er in ging staan. Leverde ook mooie plaatjes op!

Het bos heeft niet alleen een klankenroute, we passeren ook diverse speelplekjes wat onderdeel is van een bepaalde beweeg route. Deze hele hoge (zie je niet op de foto, maar was heel hoog dus!) touwschommel bovenaan de berg was heel gaaf. Wat ook gaaf was was het glazen huisje, waar je ditmaal geen klanken hoorde maar juist stilte. Nim vond het wel een beetje stinken haha.
We hebben een onwijs leuke ochtend gehad in het klankenbos, en natuurlijk heeft Kay het hele avontuur uitgebreid beschreven en die kun je hier (klik!) lezen en zien!

We gaan weer boodschapjes halen, en struinen ook nog door de plaatselijke Decathlon… iets wat Kay altijd graag wil als we er een tegenkomen. Als we weer bij het huisje zijn heeft Nim naar eigen zeggen nog niet genoeg frisse lucht gehad en gaat buiten voor de deur spelen. De lucht trekt opeens open en er is zowaar een fijn zonnetje. Wat een gelukje.

We zijn op vakantie in het zogeheten ‘Bosland’, vol met speelbossen en mooie gave plekjes om te wandelen. Een van die plekjes is ‘Fietsen door de bomen’, iets wat al langer op ons To do lijstje stond om te doen. Nu zaten we er nog geen 10 minuten rijden vandaan, dus uiteraard moesten we erheen. Na een wandeling door het bos komen we de enorme fiets stellage tussen de bomen tegen. Echt heel erg mooi! En een fiets heb je niet nodig, lopend kan ook en dan kun je er toch ook veel langer over doen en van genieten 😉

En wat helemaal geluk hebben is, is dat als we precies op het hoogste en mooiste punt zijn het zonnetje door de wolken barst. Dus geniet modus even aan voor een paar minuten.

Die kleine man van ons geniet keihard mee. Dan geniet je zelf nog eens 100x meer. Dus kusjes x 100.

Laatste foto in het bos alweer op deze mooie herfstige plek. Zo mooi he, al die kleurtjes in de herfst. Het hele fietsen/wandelen door de bomen avontuur kun je hier (klik!) terugvinden met nog veel meer mooie foto’s en ook het avontuur door het bos voorafgaand.

Voordat we naar het vakantiehuisje gingen maandag, kreeg Nim van Opa en Oma wat geld om te trakteren bij de McDonalds (zijn favoriete eetplek haha). Dus dat gaan we dan ook doen na de mooie wandeling die dag. Kind heel blij!

Ik voel me in de middag niet zo fijn. En hoewel het in het huisje nou ook niet bepaald fijn is (steenkoude vloer, een verwarming die koude lucht blaast, overvliegende straaljagers de hele middag, die vervelende co2 afzuiger die als een mega stoorzender aan staat), blijf ik toch alleen achter in het huisje als Kay en Nim op nog een avontuur in het bos gaan. Ik zet muziek aan, en ga wat schrijven en tekenen in mijn meegenomen vakantie boekje. Ik kook alvast het avondeten, en als de mannen terugkomen van hun wandeling kunnen we meteen eten. Was toch even fijn alleen zo.

Ze laten me de filmpjes zien van hun avontuur in het Kattenbos tijdens de Vlinderwandeling. Kay schrijft het avontuur uit en zoekt de gemaakte foto’s uit, en als ik het zie en lees heb ik toch het gevoel er een beetje bij te zijn geweest. Hier (klik!) kun je ‘m zelf ook lezen/zien!

De donderdag ziet er qua weer niet top uit. Regen, regen en nog eens regen. We besluiten niet een modderig bos in te gaan maar een stad op te zoeken. Want iets wat ik ook altijd heel leuk vind is mooie gebouwen, knusse straatjes, gezellige winkeltjes, lekker lunchen. Dus we rijden naar Leuven. Als we aankomen is het vrijwel meteen lunchtijd en we gaan bij de Chocolate Company naar binnen. Binnen 5 minuten barst er een enorme bui los boven Leuven. Hadden we wederom geluk met onze timing hoor!

Terwijl Kay een jas shopt bij JBC, spotten Nim en ik de kinderafdeling die heel speels gemaakt is. Even een spiegelselfie samen. Zie hoe groot hij al is vergeleken bij mij?! Het gaat veel te snel. We wandelen lekker door de straatjes en shoppen wat. Na die ene bui is het gelukkig droog gebleven.

Na een laatste nacht in het vakantiehuis ruimen we de boel op en vertrekken om 9.55. Negatief zijn over iets is nooit leuk, maar wat zijn we blij hier weg te gaan. Buitenom de looks viel eigenlijk alles tegen. Heel erg zonde, voor een gloednieuw park. Maar in onze ogen hebben ze meerdere planken mis geslagen hier.

Vitrage ipv verduisterende gordijnen in de woonkamer, waardoor je in de spotlight van het felle buitenlicht zit wat je niet zelf uit kan zetten… en dus het hele park de hele nacht fel verlicht is. En als je op de vide boven slaapt dus de hele nacht in een vrij fel verlichte ruimte ligt. Niet zo duurzaam lijkt me.
Een ijs, maar dan ook ijskoude betonnen vloer. Ik zou hier echt niet willen zitten met kleine kruipende kindjes bijvoorbeeld. We waren heel blij dat we slofjes mee hadden.
Dat 24/7 draaiende lawaai makende co2 afzuigsysteem stond volgens de receptie al op de laagste stand, zou binnen 2 dagen minder hard gaan draaien (not) en mocht absoluut niet uit i.v.m C*r*na regels (Dat was een afwimpeltechniek for sure). De afwerking was slecht met uitstekende schroeven, verkeerd gemonteerde douchekop, beschadigde kraan, dubieuze gaten.
Buiten dat is het er erg gehorig, de hele dag vlogen er straaljagers over het park, en de snelweg leek wel naast het huisje te liggen, wat je binnen met dichte deuren en ramen erg goed hoort. De buren kun je ook continu horen.

Al met al, geen fijne ervaring bij Roompot Park Eksel. Ik zou het je niet aanraden. Een park wat adverteert met ‘in het bos’, ‘rust’, ‘comfortabele vakantiewoning’, ‘duurzaam’, maar dit niet levert.

Verder met leuke dingen! Als we wegrijden bij het park gaan we natuurlijk niet meteen naar huis. We halen alles uit de week weg. We stoppen bij Speellandschap Dommelvallei. Er is een kleine wandelroute en een grote open speelplek. Misschien is dit wel wat leuker met beter weer, want terwijl wij hier lopen is het zo’n 10 graden en ligt alles er wat nattig en treurig bij. Maar alsnog hebben we nog even een fijn uurtje hier. Je kunt ons Dommelvallei avontuur hier (klik!) vinden.

We verzamelen wat mos, want Nim heeft van de meester een herfstopdracht meegekregen voor de vakantie. We hebben uit elk bos waar we geweest zijn wel een paar dingen verzameld voor de Herfstdoos. Ook spotten we hier enorm veel grote rode paddestoelen met witte stippen. Die blijven toch magisch he?! Oja en Kay heeft zijn gekochte jas van JBC aan, hoe leuk is ‘ie?! Nim test alvast zijn wintermuts van Decathlon uit die we van de week kochten. Lekker warm is ‘ie zeker!

Tijd om te gaan! We rijden door de mooiste bosweggetjes richting Turnhout. Nu we er niet ver vandaan zijn wil Kay in Turnhout nog even naar de Decathlon want die schijnt erg groot te zijn. Staan we weer eens in een spiegellift, dus dat vraagt om een spiegelselfie. Nim en ik hebben beide hetzelfde mouwloze teddy vestje aan wat we bij A.S Adventure in Leuven kochten. Zo warm en fijn is ‘ie, heel blij mee.

En terwijl Kay wat past in een pashokje, doen wij weer even een gekke spiegelselfie om de tijd te doden. Deze Decathlon is mega groot dus we zijn wel even binnen. Daarna rijden we nog naar de supermarkt, want eerlijk… buitenlandse supermarkten zijn altijd leuk.

Nim is het daar mee eens, want ze verkopen er ook altijd speelgoed. Hij is helemaal gek van Jurassic World en warempel hebben ze bij de Carrefour allemaal dino’s daarvan. Als het aan hem lag had hij wel wat meegenomen maar we zijn het daar niet zo mee eens. Het is heel duur, plastic, en herrie makend speelgoed.

Yes, time to go home. We trotseren diverse files, de rijtijd op de navigatie word meer in plaats van minder en we zijn later thuis dan gehoopt. Wat een ellende op de weg op vrijdagmiddag zeg.

Weer thuis

Het is weekend! We willen wel even op pad, maar niet te intensief. Het word de Intratuin. Even langs de kerstshow en ik kan alvast knutsel ideeën opdoen voor kerstversiering.

Wellicht dat ik mooie bloemen van (crêpe)papier ga maken. Ik maak in ieder geval foto’s van de dingen die ik mooi vind.

We komen thuis met een grote plant. Het lijkt wel een kerstboom door zijn vorm haha. Maar heel blij met een nieuwe plant in deze hoek. Hopelijk overleefd deze soort het hier wel. Ook gaat er een zakje pepernoten mee, wat een bizarre smaak. Maar hij blijkt gek genoeg best lekker te zijn.

De migraine slaat weer toe in het weekend. Gelukkig niet toen we op vakantie waren, een klein gelukje wel. Zondag gaan de mannen dus samen lekker op pad naar een natuurspeeltuin want het is zonnig en mooi buiten. Ik neem na een nacht vol pijn en wachten tot het vanzelf weg gaat toch weer migraine aanvalsmedicatie in en voel me heel rot. Ik lig languit op de bank en terwijl de pijn langzaam wegebt kijk ik de serie ‘Adem In, Adem Uit’ op Videoland. Interessante serie! Ook poets ik in huis, dat mag wel na een week niks doen in huis maar wel een kat hebben rondlopen.

De herfstdoos opdracht van Nim zijn meester maken we af. We stoppen alle spulletjes op zijn plek (er zaten plaatjes in geplakt), en ik print nog een paar fotootjes uit om erin en op te plakken. Nim tekent een paar dingetjes er op en de doos zetten we klaar om maandag mee te nemen.

De vakantie is alweer om, het gaat ook veel te snel van die fijne dagen samen. Ik kijk nu al uit naar de volgende vakantie! We sluiten de vakantie af met pan popcorn, en een Ice Age film in onze thuisbios (alle gordijnen dicht terwijl het buiten nog licht is).

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest