Speellandschap Dommelvallei

Het is alweer vrijdag en we moeten het vakantiehuisje verlaten. Maar we willen nog niet naar huis (nog lange niet). We besluiten om nog één plekje van onze lijst af te vinken, het Speellandschap Dommelvallei – Heesakkerpark.


Net als alle uitjes zitten we nog geen 15 minuten in de auto en parkeren we bij de Sevensmolen, vanaf hier is het maar een klein stukje lopen. Volg de blauwe route rechtsom voor de snelste route naar het spelen.


Het weer zit niet bepaald mee, het is koud en treurig weer. Maar we hebben ons dik ingepakt en gaan er gewoon voor. Het speellandschap ziet er in ieder geval al leuk uit, lekker veel hout en zand.


De vele nattigheid heeft alle boomstammen flink glad gemaakt, het is dus extra voorzichtig aan doen. De uitkijktoren is prominent aanwezig in de speeltuin en vanuit elke hoek goed zichtbaar.


Over de uitkijktoren gesproken, daar moeten we natuurlijk dan ook even inklimmen. Het eerste deel is makkelijk met een trap. Maar als je helemaal naar boven wilt zal je ook over wat berg beklim skills moeten beschikken.


We proberen nog even de andere speeltoestellen uit. Maar Nim is moe van een hele week op avontuur dus nadat hij alles een keer heeft gedaan is het voor hem wel genoeg. Voor ons nog niet helemaal dus we besluiten de blauwe wandeling (2km) nog even af te maken voordat we definitief afscheid nemen.


De wandeling is niet heel bijzonder, op één ding na. Ook hier in het bos vinden we, midden in het water, nog een kunstwerk van wilgentakken.

Hier vind je Speellandschap Dommelvallei – Heesakkerpark

Sevensmolen: Breugelweg 192-198, 3900 Pelt, België
Parkeren: Ruime parkeerplaats op bovenstaand adres bij de Sevensmolen en het Molenmuseum
Meer info over het speellandschap klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest