Wandelen door de bomen

Het weer is wisselvallig maar we hebben geen zin om binnen te zitten. Dus wat is de beste plek met zulk weer? Precies het bos. Wat is misschien niet zo een goede plek met zulk weer? Precies in de boomtoppen. Maar toch is dat wat wij gingen doen op een plek genaamd Fietsen Door De Bomen, al deden wij het wandelend.

Bosbewonersroute


We arriveren op de parkeerplaats in het Pijnven. We moeten een stukje lopen voor Fietsen door de bomen en we besluiten dan maar om gelijk de 2,5 km lange Bosbewonersroute te lopen. Terwijl Pauline en ik op de kaart kijken kan Nim zich alvast vermaken met het kleine klimparcours. Als we op pad gaan zien we dat hier ook een openbaartoilet zit, dat is altijd fijn.


We komen allereerst op een groot openveld. Aan de ene kant een grote speeltoren en aan de andere kant een lange rij picknicktafels onder een afdakje. Dus zelfs als het regent kan je hier met je kinderen gaan spelen en zelf lekker droog blijven. Nim speelt even in de speeltoren maar wilt dolgraag de bomen in dus we lopen snel verder. In het bos komen we vervolgens de eerste bosbewoner tegen, een boommarter. En een stukje verder de Ransuil, zowel het beeld als een echte.De volgende bosbewoner is de Wolf. Dat doet ons gelijk weer terug denken aan het Joekelbos waar we ook een beeld van een wolf tegen kwamen. Het grote verschil is alleen dat in dit bos ook echt wolven wonen.


We vinden nog een vos en een eekhoorn voordat we eindelijk bij Fietsen door de bomen komen.

Wandelen door de bomen


We hebben de ‘achter ingang’ dus we lopen eerst onder de torens naar de ingang.


Alsof het voorbestemd was stopt alle miezerregen en gaat de zon schijnen terwijl we de brug op lopen. Op 2 fietsers na, die net de brug af gaan, is hier helemaal niemand te bekennen. Waar we precies zijn? Nou Fietsen door de bomen, een ronde fietsbrug die je langzaam omhoog voert naar de toppen van de bomen en langzaam weer naar beneden. Je begint en eindigt letterlijk op dezelfde plek dus het is vooral omdat het kon en niet omdat het moest. Maar we zijn blij dat het kon, want wat is dit een gave plek. We genieten van het uitzicht door de bomen en van een warm zonnetje. We schieten een hoop foto’s, maar ik heb de 15 leukste (ja 15) hierboven voor je geselecteerd.

Bosbewonersroute deel 2


We gaan terug naar de Bosbewonersroute om terug naar de auto te gaan. Maar niet voordat we nog even gespeeld hebben bij dit leuke speeltorentje. De glijbaan is kletsnat maar gelukkig hebben we een handdoekje in de rugtas zitten. Als Nim beneden komt vliegen alle spetters in het rond.


We komen onderweg nog een aantal bosbewoners tegen. De specht, hertjes (die me deden denken aan Het Grave Ravenpad) en een Everzwijn.


Nog even snel een hapje van een boterham en dan vlug verder. Onderweg komen we nog de gaafste vergaderruimte tegen, The Treehouse. Jammer dat het niet praktisch is om met mijn werk een keer te huren.
En toen waren we er bijna, maar nog niet helemaal. De batterij van de camera was alleen leeg en de reserve accu lag nog in de auto. Maar de rest van de route was dan ook niet heel spectaculair meer.

Hier vind je Fietsen door de bomen

Kiefhoekstraat 16 in Hechtel-Eksel
Parkeren: Aan het begin van de wandelroutes is een ruime parking aanwezig.
Hier vind je eveneens het openbaretoilet.
Meer info over Fietsen door de bomen klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest