DIARY week 47, 48, 49 & 50 // Eerste Sint surprise, Kerstsfeer en koffiefilter kunst

We sluiten de Sint periode af. We maken voor het eerst een surprise voor school, en ook pakjesavond is weer achter de rug. De Kerstversiering vind zijn weg van de schuur naar de woonkamer, en ik maak het een beetje gezellig in huis. Kay en Nim maken samen Lego Reel filmpjes voor op Instagram, spelen spelletjes en gaan samen op avontuur. En ik heb het zoals elke week druk met allerlei knutsels.

22 November t/m 19 December 2021

Nim zit in groep 5, en op zijn school doen ze dan voor het eerst surprises tijdens Sinterklaas. Mega spannend was het allemaal, en hij begreep er soms maar weinig van wat er nou precies zou gebeuren. We zijn samen aan de knutsel gegaan met een schoenendoos en crêpepapier, lijkt ingewikkeld maar is heel simpel met heel leuk resultaat!

We maken een kat, en die moet natuurlijk ook een hoofd krijgen. Dat word een hoofdje van papier mache natuurlijk. Nim knipt de strookjes netjes uit en stopt ze in de lijm, en ik vis ze er uit en plak ze op de ballon. Hij vind het allemaal veel te vies en plakkerig haha.

Er komen oortjes op van een verknipt wc rolletje en de neus is een dopje. Beplakken met crepepapapier en het ziet er helemaal leuk uit. De voorpootjes en staart maakten we ook van wc rolletjes en een keukenrol gewikkeld in crêpepapier. Nim schreef zelf een gedicht (met wat hulp wel natuurlijk), en de poes kreeg een halsband me belletje en naam van het jongentje waar de surprise voor was. Hij was te openen aan de zijkant… gewoon de deksel openen van de schoenendoos, dus de surprise hoefde niet kapot.

Om nog even bij de sint knutsels te blijven… na het inpakken van de sint cadeaus had ik wat papier over waar ik leuke sterren en waaiers mee vouwde.

5 December vierden we ook nog pakjesavond. Voorgaande jaren met een zak vol voor Nim, dit jaar deden we onder de volwassenen lootjes trekken en de gekochte cadeaus ook in de zak. Nim was al dagen zenuwachtig en in spanning, ondanks dat hij weet dat wij zelf de cadeaus kochten.

Alles is uitgepakt, de kleine man is helemaal happy met zijn gekregen cadeaus. De Lego Carnotaurus set en Lego Museum Dino set moeten uiteraard meteen in elkaar gezet worden en iedereen moet even samen met hem bouwen. Klein gezelligheidsdier <3

De twee opvolgende avonden zijn Kay en Nim nog heel druk aan het bouwen aan het Lego Mario Bowsers airship wat hij van opa en oma kreeg. Het zijn behoorlijk wat zakjes! Maar eenmaal in elkaar een heel gaaf ding.

Nu Sint voorbij is komt er langzaam wat kerst in. De mooie hangende vogel kreeg ik van m’n ouders, hij hangt voor het raam en als er zonnestralen op komen hangt hij mooi te stralen. Die laat ik na kerst ook gewoon hangen, veel te leuk om weg te halen. Verder ben ik flink aan het vouwen geweest om een kerstadvent dorp te maken. Ik downloadde het gratis via de franse blog Zü. Ik heb er lekkers in gestopt, maar ook briefjes met extra 30 minuten schermtijd, een film huren via Pathe Thuis en MacDonalds avondeten. Nim vond het geweldig om elke dag een huisje te openen.

Op een zaterdag hebben we de hele dag Nim zijn vriendje bij ons thuis. In de middag neemt Kay de jongens even mee naar het Loetbos en de speeltuin bij de Surfplas om de overtollige energie eruit te rennen en spelen. Ook maakten ze samen een leuke Reel voor op Instagram.

Over Reels gesproken: De mannen hebben het maken van filmpjes als nieuwe hobby. Samen met Nim maakt Kay Lego filmpjes, hiervoor hadden ze toch wat extra licht nodig en dus schaften we een lichtring en telefoonhouder in 1 aan. Als Kay een Reel van hun gemaakte filmpje maakt op de laptop, pakt Nim zijn eigen telefoontje erbij (die btw alleen gebruikt word voor muziek op zijn kamer) en maakt foto’s van verschillende Lego Dino scene’s. Leuk om hem daar zo mee bezig te zien.

De ochtenden op de fiets naar school zijn zeker geen straf, ik word vaker dan eens getrakteerd op zo’n prachtige lucht! En ons voornemen om wat vaker te wandelen doordeweeks beginnen we steeds opnieuw mee maar houden we niet echt vol. We wandelen graag… maar niet echt in onze eigen directe omgeving. We dromen van een klein huisje aan een bosrand in een rustige wijk.

Het haken gaat door! Ik heb een leuk idee voor een buidelzakje en na een paar mislukte pogingen heb ik een leuk model te pakken (ik had geen patroon, deed maar wat). Ik maak er halve maantjes op en stik er wat sterren bij met naald en draad. Ze zijn zo leuk geworden! Ik heb er een aantal gemaakt als cadeau en ik heb er 2 op mijn Vinted pagina gezet.

Die leuke gevouwen sterren die ik met sint papier had gemaakt, wil ik in het klein maken als kerst decoratie. Ik vind ergens in mijn knutselkast nog een vierkant blok met printjes papier en pak daar wat groen tinten uit. Ze komen achter het oude raampje te hangen in de woonkamer, als er dan licht achter schijnt zie je ze leuk hangen!

Normaal heb ik met Kerst wel meer geknutsel en versiering, maar op de een of andere manier voelde ik het dit jaar niet echt. Het blijft bij wat kleine dingen en de Kerstboom. Wel haakte ik voor in de boom ornamenten, want ik was alle oude kersthangers een beetje zat, vind nieuw kopen te duur, en de kringloopwinkel had vooral rode spullen liggen.

Dit had ik allemaal gemaakt. Wat ballen, wat bloemen, wat wokkels en een snoepje. Ik dacht dat het misschien wat tuttig zou zijn maar dat was het niet doordat ik toch heb gemixt met wat oude hangers in het zelfde kleurthema.

Door het aangescherpte snottebellen beleid zit Nim soms even thuis van school. Last van allergie in deze tijd komt je duur te staan. Gelukkig vermaakt hij zich erg goed, en tussen het spelen door oefenen we samen met rekenen en word er regelmatig gelezen. Het gehaakte kroon mutsje wat ik voor Kay maakte pikt Nim al gauw in, en word onderdeel van zijn spel. Of ik er ook een voor hem kon maken, die niet afzakte… natuurlijk!

Voila, in de zelf gekozen kleur (goud, volgens Nim) heeft hij ook een kroon muts. De mannen gaan samen op pad, en belanden in een hele mistige Bunkerroute De Punt.

Een greep uit de mooie foto’s die Kay er maakt. Benieuwd naar dit bijzondere plekje? Kay schreef erover, hier vind je meer foto’s en informatie.

Terwijl zij op avontuur zijn tussen de bunkers, lig ik met migraine op de bank. Ik heb geprobeerd een hoofdband te haken en dat is op zich best goed gelukt! Ook maak ik foto’s van bijna alle slingers die ik tot nu toe had gemaakt en plaats ze op Vinted.

We gaan kerstkaartjes maken! Ik had ergens eens gezien dat je op koffiefilters leuk kon waterverven, en dat het dan mooi vlekkerig opdroogt. Ik zoek kerstige plaatjes uit om over te trekken op de gekleurde filters en plak ze op dik kraft papier.. Tijdens het maken van de kaarten heb ik nog een leuk idee met de koffiefilters, namelijk een hanger ermee maken. Ik heb van het proces foto’s gemaakt en zal het uit schrijven zodat je misschien zelf ermee aan de slag kan (en samen met kids eventueel), want het is best simpel met een leuk resultaat.

Nim maakt voor zijn meester nog een kaart, en neemt die mee op de laatste schooldag mee voordat de vervroegde vakantie begint. Chocolade bal erbij en twee lekkere zakjes thee, als klein bedankje voor de meester. Het hoeft niet groots, het gaat om de boodschap en het gebaar!

Hoe wij de vervroegde kerstvakantie doorkomen kun je vast al raden. We doen niet veel andere dingen dan we normaal al deden. Spelen met Lego, creatief bezig zijn met van alles en nog wat, het gezellig maken in huis, spelletjes spelen, in het weekend op avontuur, filmpjes kijken, en sinds kort heeft Nim het gamen ontdekt. Hij kreeg een 2e hands Playstation spel van Lego Jurrassic World en na heel hard roepen dat hij dat niet kan en het heel moeilijk is, is er nu vertrouwen en zelfverzekerdheid.

Liefs,
Pauline

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest