Speelroute Loetbos

Een paar kilometer buiten Rotterdam ligt de Krimpenerwaard, een gebied bekend om zijn graslanden (soms) met koeien en schitterende dijken langs de grote rivieren die naar de stad stromen. Maar het gebied herbergt meer dan, zoals bijvoorbeeld een (jong) bos, het Loetbos.

In het Loetbos kan je genieten van natuur op de paden of in het water, of van het lekkers wat de natuur te bieden heeft. En kinderen kunnen genieten van de speciale Speelroute door een deel van het Loetbos.

Molletje


Als je vanaf de parkeerplaats het gebied in loopt dan zie je gelijk het pronkstuk van de Speelroute, Molletje. In geen opzicht ziet het eruit als een speeltoestel, maar dat houdt kinderen niet tegen om er toch een speeltoestel van te maken.


Je kan hier beginnen met een lunch op de picknick tafel, of aan het einde van je wandeling want alle wegen naar de parkeerplaats komen langs Molletje.

Hindernisbaan


De speelroute begint goed met een hindernisbaan naar de overkant van de sloot. Extra spannend aangezien het nog maar 9 graden buiten is en afkoelen niet op de agenda staat. Gelukkig komen we droog aan de overkant. Voor de niet-waaghalzen is er overigens gewoon een bruggetje naar de overkant.

Bospad


De speelroute gaat van het verharde pad af en het bos in, vanaf hier is er geen ontkomen meer aan en moet je toch echt een aantal hindernissen trotseren om verder te gaan. Hier in het bos zien we de eerste tekenen van de lente, de kale met mos begroeide bomen zitten vol met kleine groene knoppen en ook de struiken beginnen alweer de eerste bladeren te krijgen. Deze route is vast nog gaver wanneer alles groeit en bloeit.

Op de route komen we nog een speeltoren tegen, een woudreus en boomstamzitjes die je ook gewoon kan gebruiken om te springen.


Ok de meeste hindernissen vallen best mee hoor, ook de kleinere kinderen kunnen hier gemakkelijk overheen. Nim is nu ongeveer 1,25m en hoeft zijn armen niet eens te strekken om bij de bovenste touwen te komen.


Voor deze route volg je de paarse pijltjes, maar de route wordt in 2 richtingen aangegeven dus het kan soms verwarrend zijn welke kant je nu op moet en voor je het weet loop je verder het Loetbos in. Onthoudt daarom: Aan het einde van het bospad ga je links af, dan rechtsaf en vervolgens vind je weer een paaltje met een pijl naar links, volg deze. Hiermee kom je terug op de weide (met bloemen en leuke insecten) en zie je Molletje alweer in de verte.

Kanoën


De speelroute is een 8 dus je passeert molletje weer om het laatste (kleine) stukje van de route langs het Kanocentrum Loetbos te lopen. In betere tijden kan je hier een kano huren en het Loetbos vanaf het water verkennen en dat kan ik echt ten zeerste aanraden. Het Loetbos is het mooist vanaf het water.
Meer info over een kanohuren? Klik hier

Hier vind je Speelroute Loetbos:

Loet, 2941 LB Lekkerkerk
Ruime parkeerplaats bij het Toeristisch Overstap Punt Loetbos.

De route is slechts 1,2km, ben je er nog niet aan toe om naar huis te gaan? Neem dan ook eens een kijkje bij Natuurspeeltuin Krimpenerhout

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest