Pier Hoek van Holland

Heel veel mensen houden ervan om uit te waaien op het strand en bij Hoek van Holland heb je heel veel strand om uit te waaien. Maar nog veel leuker is uitwaaien op de Pier van Hoek van Holland, of Noorderhoofd zoals deze officieel heet.


Een wandeling van 1000m naar het einde van de pier, waarvan ongeveer 500 meter de open zee in (meer bij vloed). Het is alsmaar rechtdoor, terwijl de schepen links van je varen en de golven tegen de pier klotsen, de wind je haren in de war brengt en je neus zich vult met zoute lucht.


Aan het begin van de pier staat een oud bunker, het Antlatikwal museum, onderdeel van Hitlers Antlantikwal. We zijn er nooit in geweest (kan vast aangezien het een museum is) maar we klimmen er altijd bovenop om even van het uitzicht te genieten.

Achter het bunker loopt een pad de duinen is, dit is het begin van een mooie wandeling in de duinen. Mooiste in de lente, terwijl de pier in elke tijd van het jaar leuk is om te bewandelen, zelfs als het weer wat minder is.


Maar een wandeling over een lang recht stuk is alles behalve saai. Aan de rechterkant van de pier bevindt zich een muurtje en zodra je langs het strand loopt liggen er grote rotsblokken. Kinderen weten hier wel raadt mee natuurlijk.


Aan het einde van de pier wordt je beloond met een prachtig uitzicht over een stapel rotsblokken. Maar als je op het randje gaat staan of een beetje naar rechts gaat dan heb je prachtig uitzicht over de Zee. Ik heb me laten vertellen dat je op een hele heldere dag zelfs Engeland kan zien liggen (al heb ik dat nog nooit meegemaakt, dus waarschijnlijk hield iemand me voor de gek.


Kijk eens wat een eind je de zee in bent gelopen. Het is dan ook niet geheel ongevaarlijk, aan het begin staat een waarschuwing dat betreden op eigen risico is. Ook halverwege staat er nogmaals duidelijk aangegeven dat bij harde wind en hoge golven het gevaarlijk kan zijn om op de pier te lopen.

Wat het hele eind weer terug lopen ook de moeite waard maakt is de snackbar aan het begin van de pier, één van de weinigen waar je een RAS patatje kan krijgen en als je nog een stukje door loopt dan kom je bij het Vispaleis waar je (naar onze mening) de lekkerste gebakken kibbeling haalt.

Hier vind je de Pier van Hoek van Holland:

Noorderhoofd, Hoek van Holland
Parkeren: Koningin Emmaboulevard.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest