Bosspeeltuin Maximapark

Gisteren was ik een extra dagje vrij, ter ere van de schoolvakantie. En zoals in elke vakantie werd er natuurlijk niet uitgeslapen. Omdat we zo vroeg wakker waren hadden we een kans om een populair plekje te bezoeken voordat het er druk wordt. Een plekje waar Nim lekker kan spelen en waar we iets bijzonders kunnen zien/doen. En wat natuurlijk helemaal aansluit bij onze liefde voor natuur. Dus op naar de Bosspeeltuin en de Observatorium uitkijktoren in het Maximapark in Utrecht.

Als we het Maximapark in lopen op weg naar de Bosspeeltuin valt ons op dat ze heel veel moeite hebben gedaan om hier een leuke plek van te maken. We worden begroet door een grote houten uil. De bruggen zijn niet gewoon saai maar de reling zit vol met allemaal bloemen. En voor de mensen die iets kwijt zijn geraakt is er een lost and found pilaar waar je gevonden spullen kan ophangen.

Observatorium


We waren niet perse van plan eerst deze bijzondere uitkijktoren te beklimmen. Maar onderweg naar de speeltuin kwamen we hem tegen en Nim rende er gelijk op af. Toen we hem zagen deed het ons een beetje denken aan Fietsen Door de Bomen in het Belgische Bosland. Je zou hem zelfs met een hele kleine fiets kunnen beklimmen, maar dat mag vast niet. Meer ga ik je niet verklappen, want het is veel leuker als je zelf ontdekt hoe je hier naar boven moet.

Bosspeeltuin


Als we weer beneden zijn moeten we flink door lopen om Nim bij te houden. Die heeft namelijk vanaf de toren al gezien hoe leuk de speeltuin eruit ziet. Deze speeltuin past ook helemaal bij onze stijl. In het groen, alles is gemaakt van natuurlijke materialen en voor elke leeftijd is er wel een plekje om te spelen. Voordat we gezien hebben wat er allemaal te doen is zit Nim al in één van de speeltoren onderweg naar de eerste glijbaan. En daarna gaan hij en Pauline samen op een vierpersonen schommel.


Fotograferen op zulke plekken is een enorme uitdaging. Ik hou namelijk helemaal niet van geposeerde foto’s, ik wil het moment vangen zoals het echt was. Dus ik hobbel continu achter Nim aan en leg alle spontane momenten vast die voor mijn ogen gebeuren. Zo ving ik hier dus precies het moment dat Nim in volle vaart van de kabelbaan afvloog. Heerlijk dit soort momenten. Nim had overigens geen pijn hoor mocht je je dat nu afvragen.

Motion-blur experimentje

Achter in de speeltuin staat een hele hoge toren met 2 super lange glijbanen. Eén gaat gewoon maar de andere gaat heel snel. Nim houdt van glijden dus hij gaat er een heleboel keren vanaf. En ineens heb ik een idee voor een foto experimentje, iets wat ik een tijdje terug bij Het Perfecte Plaatje heb gezien. Motion-blur fotografie! Speciaal voor dit experiment gaat Nim talloze keren van de glijbaan terwijl ik experimenteer met de motion blur. Ik vind het experiment best geslaagd, hier zie je de 3 beste pogingen.


Van al dat spelen krijg je honger en zand in je schoenen. Dus we gaan even zitten in iets wat lijkt op een rond openlucht theater. Maar iets in mij zegt dat je hier met de warmere dagen heerlijk met water kunt spelen. Nim eet snel zijn boterhammen op en is dan gelijk weer weg. Zijn jas is inmiddels ook allang uit want in het volle zonnetje is het heerlijk.

Spelen, spelen spelen. En ook een beetje muziek maken. Ik begrijp wel waarom deze speeltuin zo ontzettend populair is. Maar die populariteit heeft ook een prijs en dat is drukte. Het is dus voor ons weer tijd om verder te gaan.


Bij de ingang werden we al begroet door een uil, ineens viel het ons op dat ook hier in de speeltuin meerdere uilen op een paal zitten. En toen we weer weg gingen zagen we dat ook het toegangshek een uil is en we vonden zelfs een uiltje bovenop een lantaarnpaal. Leuk gedaan, dit zijn het soort details die het verschil maken.

Leuk om te weten wellicht is dat de speeltuin naast het Anafora Parkrestaurant ligt. Dus mocht je zelf geen lunch en drinken mee hebben genomen, dan kan je hier altijd nog terecht voor een hapje en een drankje.

Als de natuur weer wat groener is komen we zeker terug om nog eens te spelen en de rest van het park te ontdekken. Want er is nog een Japansetuin, Lelievijver, het Binnenhof en een stukje schitterende architectuur te ontdekken.

Hier vind je Bosspeeltuin Maximapark:

Uilenboslaan 2, 3451 GB Utrecht
Parkeren: Wij parkeerden bij parkeerkplaats Anafora, Utrechtseweg 4A, 3451 GG Utrecht.
Meer info over het Maximapark klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest