10 Avonturen om te herbeleven

Eén van onze quotes is: “Een ontdekker gaat in het algemeen geen tweemaal naar hetzelfde heen”. Maar er zijn avonturen die de moeite waard zijn om vaker te beleven. Omdat ze zo leuk waren, lang geleden of door het ouder worden van Nim weer een heel nieuw avontuur kan worden.

Vandaag deel ik 10 avonturen (in willekeurige volgorde) met je die ik (snel) nog een keer wil beleven. Benieuwd? Scroll dan gauw verder.

1: Het Aardbeienland

Het Aardbeienland is een plekje waar we in 2015 voor het laatst zijn geweest, maar dolgraag weer heen willen. Een aardbeien pretpark met een sprookjesbos, pluk velden, speeltuin, terras en winkeltje. En natuurlijk alles in het thema van Aardbeien.
Meer info op de website van Het Aardbeienland

2: Space Expo

Nim was lange tijd helemaal gefascineerd van, raketten, planeten en alles wat maar ruimte was. In 2019 gingen we daarom naar Space Expo in Noordwijk. Heel bijzonder om echte ruimtevaartuigen te zien en (veel) meer te leren of de ruimte en ruimtevaart. Ik denk dat met 8 jaar Nim hier nog meer kan opsteken, met 5 jaar was het vooral oooh en aaaah.
Meer info op de website van Space Expo

3: Natuurpark Lelystad

In 2018 beleefden we een onverwacht bijzonder avontuur in Natuurpark Lelystad. Toen we erheen gingen hadden we geen idee wat we moesten verwachten. Echte natuur, maar toch een park dat gratis toegankelijk is. En als klap op de vuurpijl een Prehistorische Nederzetting.
Meer info lees je in ons artikel

4: Berkenhof Tropical Zoo

Dit is misschien wel één van de leukste uitjes van heel Nederland. In 2016 en 2018 zijn we hier geweest hebben hebben genoten. Levensgrote dinosaurussen, fossielenmijn, levende reptielen, tropische tuin, binnen (water)speeltuin, buitenspeeltuin en sinds kort ook een spettertuin. En dan te bedenken dat ik hier vroeger dagelijks langs fietste onderweg naar school en hier nooit geweest ben.
Meer info vind je op de website van Berkenhof Tropical Zoo

5: Biesbosch Museum Eiland

Een plekje waar we in 2016 geweest zijn, maar eigenlijk ook weer niet helemaal. We kwamen voor het bijzonder gebouw, wat deels museum en deels bezoekerscentrum destijds was. Het plan was om enkel even te genieten van het mooie gebouw, maar we kwamen tot de ontdekking dat je niets kon zonder entree te bewijzen. Dat vinden we niet erg, maar paste die dag niet in ons schema. Sindsdien staat een lang bezoek op ons verlanglijstje.
Meer info op de website van Biesbosch Museum Eiland

6: Kasteel van Bouillon (BE)

Tijdens een vakantie in de Ardennen in 2017 bezochten we dit schitterende kasteel. Wat bijzonder was is ten eerste hoe groot het kasteel was en dat het nog helemaal intact is. Maar het allerleukste is de wandeling naar beneden (of boven) langs de buitenzijde van het kasteel. Groen, bloemen en mooi plaatjes om te schieten.
Meer info op de website van Visit Ardenne

7: Zoo Planckendael (BE)

We hebben al redelijk veel dierentuinen gezien en Planckendael is één van onze favorieten. Ik ben hier zelf als kind hier een keer geweest en nu ook 2x als Papa. De dierentuin is gigantisch en ook één groot speel festijn voor kinderen. Elk continent is vertegenwoordigd en volledig omgetoverd tot een gebied wat qua natuur en cultuur de sfeer van het continent weergeeft. Je hebt echt de volle dag nodig om alles te zien.
Meer info op de website van de Zoo

8: De Orchideeënhoeve

Wederom een Tropische Jungle die we wederom in 2016 bezochten. Een schitterende plek met jungle planten, bloemen, vogels, dieren, vlinders en natuurlijk orchideeën.
Meer info op de website van De Orchideeënhoeve

9: Schoorlse (klim)duin

De Schoorlse Duinen is een ontzettend mooi natuurgebied en het hoogtepunt (letterlijk) is dan toch wel het begin. Vanuit het dorp loop je zo de gigantische Klimduin op. Helemaal naar de top is een flinke klim, maar zeker de moeite waard. Daarna heb je een lekker ijsje verdient in het dorp.
Meer info over de Schoorlse Duinen op de website van Staatsbosbeheer

10: Trollenbos De Schorre

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre is een ontzettend leuk gebied waar ontzettend veel te beleven valt. Onze favoriet is het zoeken naar alle Trollen die in het bos verstopt zitten. Een avontuur die nog maar dateert uit 2019 maar we nooit volledig hebben kunnen afmaken doordat een deel van het gebied was afgezet voor een festival.
Meer info lees je in ons artikel

En dat zijn ze dan, de 10 avonturen die wij graag nog een keer herbeleven. En als we dat doen delen we het uiteraard met jullie hier op de site en op instagram.

Welke avonturen zou jij willen herbeleven?

We zijn altijd op zoek naar leuke avonturen om toe te voegen aan onze Avonturenkaart. Laat daarom in de reacties hieronder voor ons achter wat jou favoriete avonturen zijn om te herbeleven en wie weet zie je ze binnenkort voorbij komen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest