Vlonderpad // Prielenbos

Wil je in de buurt van Zoetermeer even een korte, maar bijzondere wandeling maken? Maak dan eens een klein rondje door het Prielenbos. Door dit bos loopt één van de mooiste korte wandelingen die we tot nu gelopen hebben. Rust, vogels, houtsnippers en een prachtig vlonderpad. Loop je mee?


We lopen vanaf de parkeerplaats naar het bos en kunnen kiezen uit 2 ingangen met houtsnipper paden. Ik kon online niet echt een route vinden, dus we gokken de ingang het verste weg. Ook omdat via het andere pad al mensen onze kant op kwamen.


Goeie gok, want we komen al snel bij het vlonderpad aan. Zonder dit vlonderpad was wandelen hier ook niet eens mogelijk, want alles om ons heen staat onder water. Al zou je het door al het groen wat er in groeit bijna over het hoofd zien.


We komen nauwelijks mensen tegen en dat is niet zo gek ook. Voordat we hier aan kwamen heeft het keihard geregend, dus de meeste mensen zitten vast lekker binnen. En ondanks dat we vlak naast Zoetermeer zitten, horen we niks anders dan de vele vogels die hier leven.


Net toen we dachten dat het mooiste achter ons lag, lopen we nog een vlonderpad op. Het mooiste stuk van de wandeling als je het mij vraagt. Laatste bocht en we zitten op het pad naar het einde van de wandeling.


Ok, we liepen niet alleen door het bos. We liepen langs een hek met daar achter een veld en een meer. We ontdekken dat het Prielenbos onderdeel is van een veel groter gebied, waar de Zoetermeerse Plas centraal in ligt. Wandelroutes, Restaurantjes en het Noord AA strand kan je hier vinden. In het bos zien we ook paaltjes staan met een soort cijfersloten, waar zou dat voor zijn?

Hier vind je Vlonderpad Prielenbos:

Aziëweg / Slootweg Zoetermeer
Parkeren: Vanaf Zoetermeer: aan het einde van Aziëweg/Slootweg, vlak voor de brug naar de Geerweg.
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest