Stiekem de grens over // Brachterwald

Het is de herfst van 2019 en we hebben een huisje bij Landal de Lommerbergen geboekt. Aangezien we vlak bij de grens zitten hebben we een mooie kans om ook eens wat van Duitsland te ontdekken. Op nog geen 10 minuten rijden, net over de grens vinden we een natuurgebied die we graag willen ontdekken.


We parkeren de auto in Nederland en gaan op pad. We lopen door een dichtbos totdat we bij een hek komen. De route die we volgen vervolgt zich zo een tijdje langs dit hek.


Maar dan ineens komen we bij een soort opening in het hek, het voelt allemaal een beetje gek maar we gaan er door. Aan de andere kant staan we ineens in Duitsland. Zijn we nou stiekem de grens over gestoken? Ik wist overigens niet eens dat de grens afgezet was met hekken, weer iets geleerd.


We lopen over brede verharde paden langs mooie bomen met herfstige kleuren. Het is geen lange wandeling, maar het is wel fijn om even stiekem over de grens geslopen te zijn.


Als we weer terug de grens over zijn geslopen naar Nederland nemen we nog even plaats bij De Witte Stein voor een drankje. Nim kan hier nog lekker even spelen in de speeltuin en in een echte helikopter en brandweer auto.

Hier vind je Brachterwald:

41379 Brüggen, Duitsland
Parkeren: Keulseweg 193, 5953 HJ Reuver, hier zit Witte Stein en hier tegenover kan je parkeren.
Meer info over het Brachterwald klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest