Rotterdam Mountain // Hoge Bergse Bos

Voor bergwandeling, of skieën hoef je als Rotterdammer niet ver te reizen, je stapt gewoon in de auto of op de fiets en binnen een halfuurtje sta je aan de voet van de Rotterdam Mountain. En op de Rotterdam Mountain kan je dus wandelen en skieën, dat laatste is niets voor dus wandel je met ons mee de berg op en door het Hoge Bergse Bos?


Vanaf de parkeerplaats aan de voet van de berg loop je zo het pad naar boven op, een populair pad onder hardlopers zo blijkt want de ene na de andere groep passeert ons. Op onze klim naar de top worden we getrakteerd op een mooi uitzicht over het Hoge Bergse Bos en de skyline van Rotterdam.

De top van de berg (die officieel helemaal geen Rotterdam Mountain heet overigens) vind je Uitkijkpunt Lührs. Vanaf hier zie je een klein stukje van de ski-piste, de skyline van Rotterdam en letterlijk alles in de weide omtrek. We vragen ons echt af waarom we hier al 11 jaar lang regelmatig langs rijden zonder te beseffen wat zich hier voor bijzonder plekje bevindt.


We lopen aan de andere kant de berg af en als we ons omdraaien dan zien we nog even de top waar we zojuist genoten van het uitzicht. Nu op naar het volgende hoogtepunt. Achter de berg ligt een onverwacht mooi gebied verstopt met wandelpaden, mountainbike paden en kano water.


In de verte zie je het volgende hoogtepunt, Uitkijktoren Bergschenhoek. Een wandeling die iets langer was dan we vooraf hadden ingeschat aangezien er geen pad rechtstreeks naar toe liep (wat juist goed is, want kronkelpaden en bruggetjes zijn veel leuker). Ook hier merken we dat enorm veel mensen van dit gebied genieten, zowel op de wandelpaden, mountainbike paden als op het water.


We zijn eindelijk bij de uitkijktoren, bovenop een heuvel in het landschap. Nim en ik klimmen naar boven en ondanks dat Nim het eng vindt zet hij toch door, trots! Maar na 10 tellen boven vindt hij het wel geslaagd en gaat zo snel mogelijk weer naar beneden. Nog maar even zwaaien dan terwijl ik boven blijf, geniet van het uitzicht en foto’s maak.

We lopen langzaam weer terug naar de auto, in de verte zien we weer de Rotterdam Mountain en vlak voordat we bij de parkeerplaats aankomen stuitten we nog op een een stuk groen bos terwijl het toch echt winter is?? Een klimopbos blijkt als we nog eens goed kijken.

Hier vind je Rotterdam Mountain // Hoge Bergse Bos:

Rottebandreef 10, 2661 JM Bergschenhoek
Gratis parkeren op de Oesterzwamplaats, naast Outdoor Valley Wintersport (de ski-piste).
Meer info en wandelroutes: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest