Maashorst Speelbos Uden

Speelbossen heb je in alle vormen en maten, maar ze hebben allemaal één ding met elkaar gemeen. Je hebt het er reuze naar je zin. En dat is nergens zo letterlijk waar als in Speelbos Uden want daar speel je letterlijk op het hoofd van een reus.

We vonden dit Speelbos via Google Maps, zoekend naar een leuk avontuur in de natuur om te combineren met even winkelen in ‘s-Hertogenbosch.


We parkeren de auto vlak naast de ingang aan het onverharde pad. Pas als we hier aankomen beseffen we dat dit speelbos in het natuurgebied de Maashorst ligt. Dat betekent dat we ook vlak bij Speelbos ‘Da’s Leuk’ Herperduin zijn.


Als we het speelbos inlopen zien we een grote heuvel met bovenop een klein speeltoestel. Als we bovenop staan hebben we niet direct door waar we op staan. Maar als we aan de andere kant naar beneden lopen zien we ineens dat we bovenop het hoofd van een reus staan.


Wat ontzettend gaaf gedaan deze reus, maakt een anders ‘gewoon’ speelbos ineens heel speciaal. Hij ziet er alleen niet (meer) zo uit als op internet, ze hebben sinds de opening nog wat verbeteringen aangebracht. Ik vermoed dat er in het begin ook tunnels van oor naar oor liepen, maar die zijn nu helaas dicht. Maakt niet uit, op het hoofd klimmen en van de neus afglijden is ook ontzettend leuk.


En een speelbos is niet compleet zonder een waterspeeltuin erin. In deze waterspeeltuin kan je alleen meer doen dan water pompen en lekker kanaaltjes graven. Het water, wat redelijk snel ‘diep’ wordt is het huis van diverse kikkers. Diverse kinderen gingen op jacht en vingen elke kikker die ze konden vinden.


Er is ook gedacht aan de kleine/beginnende waaghalzen. Met een klimparcours waar je al vanaf heel jong je skills kunt oefenen. Maar blijf er wel bij, want de ondergrond is redelijk hard als je valt.


Ik zou het persoonlijk wel meer een natuurspeeltuin noemen dan een speelbos. Bij een speelbos verwacht ik niet alleen dat het bij een bos is, maar ook echt in het bos en minder open veld. Maar hoe je het ook noemt, het is een heerlijke plek om te spelen. En het veld is ideaal om je kleedje mee te nemen en lekker te picknicken.

Hier vind je Maashorst Speelbos Uden:

Bosdreef, Uden (Kruising met de Delstraat)
Parkeren: Naast de ingang langs het onverharde pad.
(Onverharde pad begint waar de weg afbuigt naar links en overgaat in de Delstraat, kan niet missen).
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest