Fort Altena // Vossenstreken

Als je al de zoveelste keer voorstelt om te gaan wandelen dan zullen de menig kinder mondjes roepen, saaaai. Was er maar een manier om ‘gewoon’ wandelen een stuk interessanter te maken! Nou die is er en in de herfst gingen wij ermee op pad. Benieuwd? Lees dan gauw verder.


We gingen op pad bij Fort Altena met de Vossenstreken app, om de anders ‘gewone’ wandeling aantrekkelijker te maken voor Nim. Er zijn meerdere vossenstreken bij het fort, maar wij kozen voor Anders kijken, een avontuur waarbij je op een andere manier leert kijken naar de natuur. Heb je bijvoorbeeld al eens stilgestaan bij knotwilgen? Veel van deze bomen hebben een gezicht.


Fort Altena ligt (helaas) direct naast de snelweg en dat hoor je ontzettend goed. We vervolgen onze wandeling een stuk over het fietst pad en mogen uiteindelijk (gelukkig) weer de natuur in. Hier vinden we weer een nieuwe opdracht en dankzij mama ronden we ook deze opdracht succesvol af.
Als we verder en verder weg wandelen van de snelweg wordt het al snel een aangename wandeling door een mooi polderlandschap met leuke weetjes en opdrachten.


De wandelroute volgt (een deel van) het Liniepad, een reeks verdedigingswerken in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. We passeren de ene na de andere kleine betonnen bunker en komen uiteindelijk uit bij een bunker met geschutskoepel.


Onderweg vinden we ook nog iets bijzonders, een gebied waar men zijn best doet om de natuurlijke habitat van de Patrijs te herstellen en ook de populatie Patrijzen. Enorm goed initiatief. We zijn op de heflt van de wandeling en ook wel het mooiste deel van de wandeling. Hierna volgt een wandeling langs de wegen terug naar het Fort, met nog wat leuke opdrachten onderweg uiteraard.


Dat was een leuke wandeling, Nim had het naar zijn zin met alle weetjes en opdrachten dus missie geslaagd. Als je alle opdrachten hebt uitgevoerd verdien je ook nog eens een badge. We verdienen de Anders Kijken-badge en omdat we de wandeling helemaal uit hebben gelopen ook nog eens de Fort Altena-badge. Yes!

Wat een gave app. Als je een keer niet ‘gewoon’ wilt wandelingen in Noord-Brabant of net over de grens download dan de App en ga op avontuur.

Hier vind je Fort Altena:

Tol 8a 4251 PX Werkendam
Bij de ingang van het fot is een kleine parkeerplaats, hier begint ook de route.
Meer info vossenstreken: klik hier (hier kan je ook de app downloaden).

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest