Dear Diary #48

Afgelopen week begon met een gloeiend jongetje in bed, ziek. Deze periode van het jaar zorgen hier in huis altijd voor veel zieke dagen helaas. Gelukkig hoefde ik niet te werken, dus kon hij lekker thuis blijven. Mijn plannen werden dus ook gewijzigd, en ik ben vooral veel aan het knuffelen geweest met Nim. Ook erg gezellig. De rest van de week ging hij toch nog naar school, hadden we pakjes avond, en ontbeten weer eens gezellig bij Ver van Hier met z’n drietjes. Kijk mee naar de ruim 40 foto’s!

MAANDAG

Maandagochtend komt Nim gloeiend warm bij me liggen in bed en zegt dat hij hoofdpijn en buikpijn heeft. Met traantjes erbij zegt ‘ie dat hij echt niet naar school wil want hij is ziek. Arm ventje. Na nog een extra uurtje slaap kruipen we lekker op de bank met een filmpje en een warme deken, hij wil vooral heel veel knuffelen <3.

Dit leuke speelkleed van H&M komt straks in zijn kamer bij Opa en Oma te liggen. Hij vind ‘m te gek en is er lekker zoet mee.

Het letterbord kochten we laatst bij Intratuin. Kay wilde hem hebben, maar laat het dan aan mij om er iets op te zetten… Na wat zoeken op Pinterest, kom ik deze tegen. Past ons perfect!

DINSDAG

Ook dinsdag ligt Nim weer ziek op de bank.

Ik test onze nieuwe stofzuiger uit. Helemaal gek werd ik van onze andere stofzuiger, die was zwaar, ik raakte in de knoop met de draad, trok de stekker steeds uit het stofcontact, het apparaat kantelde steeds om, loodzwaar om de traptreden even te stofzuigen… afijn, you get the point. Deze draadloze is echt zooooveel beter. Het kost wat (veel), maar het werkt echt veel fijner. En het kleurtje is ook veel gezelliger 😉

Nim kijkt ondertussen zijn favo dierentuinserie Aap Poot Pies.

Als ik een betere foto wil maken van het letterbord, gaat meneer ervoor staan ‘Mag ik ook op de foto?’. En als ik een foto wil maken van hem wil hij niet, maak ik van wat anders een foto, wil hij wel… kleuters…

Nim begint zich wat beter te voelen, en wil graag samen spelen. We keren de hele zak met Playmobil spullen om, en bouwen alles op.

Het zorgt voor een flinke tijd spelen in zijn uppie. Dat gaat echt zo goed de laatste tijd!

Een extra baddersessie als je ziek thuis ben is nooit verkeerd. Terwijl hij lekker baddert maak ik meteen de badkamer schoon.

Fijn hoekje vind ik dit <3. Komt wel erg vaak voorbij in deze diary haha.

Ik wil graag samen wat knutselen met Nim, maar hij wil niet. Ik besluit dan gewoon zelf lekker wat te maken, en als ik met de verf bezig ben wil hij opeens wel. We kliederen allebei wat met verf, maar de kwasten zijn zo verschrikkelijk slecht dat het niet heel makkelijk gaat. Maar hey, zijn we toch even lekker bezig geweest!

Verstoppertje spelen met papa.

WOENSDAG

Woensdag wasdag? Eerst ontbijten…
En Nim is weer naar school toe, nog niet helemaal beter maar hij mist zoveel leuks dat we afspraken met de juf het gewoon te proberen. Ik ben gewoon thuis mocht ze bellen dat hij toch te ziek is.

Ik haal nog gauw een jute sinterklaas zak, en wat extra inpakpapier op het winkelcentrum. Tijd om alle cadeautjes in te pakken, want vrijdagavond als ik thuiskom van werk houden we al pakjesavond. Het kan maar beter klaarliggen.

Resultaat! In totaal 6 pakjes voor Nim, van ons, van Opa en Oma en van zijn Oom. En ik kocht stiekem nog voor iedereen een chocolade letter ;).

Tijd om Nim weer op te halen. Geen belletje gehad, dus hij heeft de dag gewoon lekker afgemaakt.

Eenmaal thuis duik ik in deze hoek met wat lekkers, ik had eigenlijk een ochtendje stad gepland voor mezelf afgelopen dinsdag, maar door alle ziekenzorgen en minder me-time merk ik dat ik best moe ben. De komende drie dagen moet ik werken, en dat worden mega drukke dagen door de Sint gekte… Even niks dus, en bankhangen met een fijn muziekje terwijl Nim lekker aan het spelen is.

Ik maak stiekem al een beetje kerstsfeer in huis. Nim kreeg deze snowglobe als laatste schoencadeautje.

DONDERDAG

Donderdag is een werkdag. Kay brengt Nim naar school, en komt mij daarna halen om naar de metro te rijden. Maar, het is druk… heel erg druk. We staan een flinke tijd stil om de brug over te kunnen, en dan gaat ook de brug nog eens open. Om 9.00. Why?! Wat een timing. We komen allebei te laat op werk, gelukkig is dit in het jaar dat we hier nu wonen de eerste keer dat alles zo tegen zat.

Ondertussen is Nim met zijn klasje op de kinderboerderij, en is Nim zijn Oma gezellig mee. In mijn pauze krijg ik allemaal fotootjes van mijn moeder geappt. Normaal met uitjes ontvang ik foto’s via de app groep van de klas, maar dan staat Nim soms 1x op de foto terwijl er wel zo’n 60 worden door geappt. Dit keer niet dus 😉

VRIJDAG

Na een drukke werkdag, kan ik om 17.00 naar huis om niet al te laat aan onze pakjesavond te beginnen. Als ik thuiskom eten we eerst een warm groentesoepje, en dan staat er ineens een grote zak cadeautjes in de gang. Wat een spanning geeft dat! Nim leegt de zak in razend tempo.

Na een gezellige avond, valt de kleine man zo in slaap op de bank <3

ZATERDAG

Zaterdag moet ik ook nog werken. De mannen brengen me zoals gebruikelijk weer naar mijn werk in de ochtend. Nim heeft zijn nieuwe schoenen aan, en daar moesten we een foto van natuurlijk. Hij vond ze eerst niet mooi, maar eenmaal aan wel!

Het is zo mistig, dat je geeneens een paar meter vooruit kan kijken.

Ik ben tegenwoordig verbannen naar de achterbank. Erg lastig af en toe als je wagen/reisziek ben… gelukkig gaat een kort ritje goed.

De mannen rijden door naar Ver van Hier. Favo ontbijt stekkie!

Ik krijg een foto door van Kay, Nim kreeg nog een cadeautje via de post van zijn andere Opa en Oma voor Sinterklaas. Wat een verwennerij!

ZONDAG

Goedemorgen Zondag! Nim is wel erg vroeg wakker en wil meteen naar beneden. Hij zet de film Inside Out weer eens aan. Zo’n mooie animatiefilm is dat! Zo geboeid dat hij voor de tv blijft staan haha.

Nieuwe schoenen, nieuwe jas, time to go! De jas is van Nununu en had ik al een tijdje op het oog, maar ik vond twee winterjassen een beetje onnodig. Toen de jas met 40% korting was, en ik die ene winterjas van hem in de kast nu al erg saai begon te vinden heb ik hem toch besteld. Toch wel leuk om af te wisselen! Het is een mooi en fijn dik jasje. Lekker lang van achter ook voor warme billen ;). Hij vond hem zelf eerst niet mooi, maar eenmaal aan vond hij hem superstoer (goh, herkenbare zin? Zo gaat dat dus met elk nieuw item haha)

We rijden naar Ver van Hier voor een ontbijtje. Ik had er zo’n zin in weer even eruit met z’n drietjes na al dat binnen zijn! Ver van Hier is echt het perfecte plekje daarvoor. Nim maakte een vriendje en speelde gezellig samen terwijl wij van pancakes en croissants met koffie genoten.

Lekker spelen!

Ver van Hier is niet alleen een fijn plekje om wat te eten, het is ook een kinderboeken winkel! Met echt de allerleukste boeken. Er gaan er twee mee naar huis, een cadeautje voor ons nichtje(Kijk! Twee zijn gelijk), en een nieuw boekje voor Nim (Max en de Maximonsters). Hoe mooi zijn beide kaften?!

Opgeruimd en schoon huis voor de visite komt!

Nim kreeg ook een cadeautje van de visite, een dino boek met sjablonen, een dino 3D puzzel en dino stickers. Super leuk!

Aan het eind van de middag gaat de visite weer naar huis, Nim heeft fijn gespeelt met zijn nichtje en liet blij al zijn mooie speelgoed zien. Zo lief! Ik ben me inmiddels meer en meer verkouden gaan voelen, oorpijn, hoofdpijn, verstopte neus, zere keel. Bah! Douchen en naar bed!

 

Fijne nieuwe week!

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest