Dear Diary #47

De week is weer voorbij! Nim ging weer naar school, ik had lekker vrije ochtendjes, en er moest natuurlijk weer gewerkt worden. Ook ben ik weer aan de slag gegaan met foto’s voor de blog, en in het weekend hebben we bij mijn ouders geklust in hun nieuwe huis, en deden we weer een rondje Intratuin. Kijk mee, het zijn weer lekker veel fotootjes geworden!

MAANDAG

Het is rotweer buiten. Nadat ik Nim naar school heb gebracht ga ik aan de slag met foto’s voor de blog. Ook wilde ik jullie dit leuke speelboerderijtje nog tippen zo vlak voor Sinterklaas avond. Dit leuke zachte speelboerderijtje is van Lilliputiens, maar dat had je vast meteen al gespot. Nim heeft er al een tijdje geleden zijn oog op laten vallen toen we koekjes en taart mochten komen bakken tijdens een evenement van Lilliputiens. Nu kreeg hij hem cadeau van het PR bureau die Lilliputiens vertegenwoordigd, Petra.. nogmaals dank! 🙂

Het boerderijtje is voor alle leeftijden leuk. De diertjes, en de boer met tractor die erbij zitten zijn ook gewoon zachte knuffeltjes. Prima voor kleinere kids om mee te spelen. Voor de oudere kindjes is het ook geschikt, ze kunnen hun fantasie erop loslaten voor mooie verhalen tussen de dieren en de boer.
Door het leuke en zachte boerderij schuurtje kun je het set supermakkelijk opbergen, en houd je alles bij elkaar. Ziet er ook nog eens gezellig uit, die koppies uit de deuropening gestoken ;). Nim krijgt het komend weekend voor sinterklaas cadeau, jullie zullen hem dus geheid nog ‘in actie’ voorbij zien komen. Hier de link naar het set!

Ook maak ik foto’s van wat favoriete boekjes van Nim. Het artikel hierover komt deze week online!

Nadat ik Nim in de middag weer had opgehaald van school was ik wederom helemaal nat geregend. Tijd voor schapenwollen dekentjes en chocola dus… De nieuwe limited edition pompoenpit cranberry is erg lekker.

Nim speelt graag met Playmobil, er komen hele verhalen bij en de dieren maken wat mee haha. Lekker aan tafel en een beetje water erbij en hij is even zoet ermee.

Na het eten nog even lekker badderen, en dan naar bed!

DINSDAG

Dinsdagochtend kom ik ook helemaal nat geregend thuis van Nim naar school brengen. Ik heb het ijskoud en trek gewoon m’n badjas weer aan om even op te warmen.

Na mijn ontbijtje is het tijd om boven op te ruimen en schoon te maken. Ik blijf het een rotklus vinden… maar ik begin in Nim zijn kamertje, dat is nog enigszins leuk door zijn fijne kamertje en leuke kleertjes. Aan de olifantenslurf hang ik telkens iets anders. Dit keer een nieuw shirtje van Mingo, een van onze favo merkjes!

Bijna tijd om weer naar school te fietsen. Nog even van het opgeruimde huis genieten. Wat is het donker he?! Ik hoop dat die donkere dagen weer gauw voorbij zijn.

Ook de poes geniet nog even van de rust!

Dit raamkozijn raakt steeds voller met plantjes. Lekker groen hoekje zo bij al het gekleurde speelgoed eronder 😉

Daar is ‘ie weer! Gauw naar huis in de bakfiets. Want brr, wat is het koud.

Vanavond word de schoen weer gezet, tijd voor een knutsel tekening dus!

Ik ben vergeten te lunchen, dus maak eiersalade van twee gekookte eitjes, en eet het op met een paar cracotte crackers.

Nim heeft zijn Playmobil weer gevonden, en gaat erbij liggen. Dit soort speelmomenten komen steeds vaker en duren steeds langer. De drukke stuiterbal vind steeds meer rust in alleen spelen, superfijn!

WOENSDAG

Woensdagochtend staat meneer te popelen om naar beneden te gaan. Hij had zijn schoentje gezet, wel 4x Sinterklaas Kapoentje gezongen en gevraagd om twee mammoets… Nou, dat hadden sint en piet goed begrepen. Hij was mega happy met zijn cadeau. We scoorden de mammoet mama en baby voor 7 euro via marktplaats, en het was zelfs in eigen woonplaats.

Nim is weer naar school gebracht, en ik heb de Stedin monteur over de vloer voor slimme meters. De meterkast kan nog een verfbeurt gebruiken van binnen zoals je ziet… Daar zijn we nog niet aan toegekomen.

Zodra de monteur weg is moet ik Nim weer gaan halen. Gelukkig regent het vandaag niet, en is het zelfs een beetje warm. Even een leukere jas aan dan die dikke zwarte winterjas.

Met koffie op de bank, samen kletsen over school.

‘Mama, mag ik pleeassseeee eventjes de iPad?’ Alle olifanten kijken toe hoe gekke kijk poses Nim heeft.

Ik vertel Nim dat ik een beetje hoofdpijn heb, hij zegt dat ik maar even moet gaan liggen op de bank met een dekentje. Ik krijg een kus op mijn hoofd, en hij zegt dat hij wel rustig gaat spelen bij de stoel met zijn olifanten en mammoet. Hoe lief! <3
Ik lig lekker even, en de hoofdpijn trekt gelukkig weg. Ik heb in de avond nog werkoverleg op werk, en dat is wat fijner om te doen zonder hoofdpijn 😉

DONDERDAG

Donderdagochtend is het nog een soort van donker als we weer naar school fietsen, en branden de lantaarnpalen zelfs nog. Normaal brengt Kay Nim op donderdag naar school, maar dat ging vandaag niet. Het is voor mij een net iets te gehaaste ochtend als ik erna door moet naar werk, maar voor een keer is het oke.

Zonsopgang onderweg naar huis, een mooi voordeel aan de dag beginnen op een donkere ochtend.

Normaal haalt Oma Nim van school op donderdag, maar ook dat was vandaag anders! Ik kon gelukkig eerder weg, dus stond na drie uurtjes werk weer thuis, en racete door naar school. Weer regen, en weer zijknat, bah!

Hij is moe, ik heb hoofdpijn (teveel haast op 1 dag), dus we knuffelen op de bank tijdens de smurfen film en snoepen kruidnootjes en schuddebuikjes.

Ik lig nog plat, hij speelt en kijkt verder de film af. Helemaal geconcentreerd <3

VRIJDAG

Na een lange en vooral drukke werkdag (leuk hoor Black Friday, maar niet als je in een winkel werkt… en er GEEN korting is…) heb ik zo’n honger! Kay en ik delen een grote patat met mayo van Bram Ladage, de lekkerste patat van Rotterdam! Daarna halen we Nim op bij Opa en Oma.

ZATERDAG

Zaterdag zijn we allebei aan het klussen bij mijn ouders. Kay legt samen met mijn moeder de vloer op zolder.

Nim is een goede hulp (in pyjama)!

En ik behang de slaapkamer in mijn eentje, met af en toe een helpend handje.

Na een paar uur behangen ben ik klaar. Het was een flink oppervlak. Kay is nog niet klaar maar moet een zaagmachine van thuis hebben, en hij brengt mij en Nim naar huis. Nim leegt de spelletjes lade en heeft lol met de stapel balans puzzel van Lilliputiens. Zo’n leuk spel!

ZONDAG

Aaaah, we hebben beide enorme spierpijn! We starten de zondag rustig op, en rijden dan maar weer eens naar de Intratuin. Maar… wel naar die in Pijnacker, in plaats van Zevenhuizen haha. Nim houd van de kerstopbouw en vind alles prachtig.

Toch wel leuk altijd he?!

We doen na de Intratuin nog boodschappen, chillen thuis op de bank, en dan schuiven mijn ouders en broertje na een dag klussen aan voor het avondeten. Nim gaat nog even in bad, en daarna is het bedtijd. Wat vliegt een weekend toch snel voorbij!

 

Fijne nieuwe week!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest