Dear Diary #46

We laten weer een week vol leuks achter ons! Ik ging onder andere aan de slag met rode verf, knutselde met Nim alvast hangers voor in de Kerstboom en natuurlijk verwelkomden we Sint ook nog door middel van een high five. Er was spanning na het zetten van de schoen, en oh oh er werd iets te veel lekkers gesnoept afgelopen week. Kijk mee!

MAANDAG

Nadat ik Nim naar school heb gebracht, ontbijt ik met een appeltje met kaneel. Weinig trek, en ontbijt inspiratieloos.

Niet veel later ga ik op Nim zijn kamer aan de slag. Na flink even roeren in de pot met verf, schrik ik toch van de felle kleur. Als dat maar goed komt!

Nadat ik alles afgeplakt heb met tape, gaat de eerste laag er op. Wat een verschil!

Ik verf ook een tweede laag erover en trek de tape meteen los, ik wil het zo graag af hebben voordat ik Nim van school haal zodat ik hem kan verrassen. Eerst nog mijn handen goed boenen voor ik hem ga halen, want als hij mijn rood gespikkelde handen ziet weet hij meteen wat ik gedaan heb.

Alles terug op de plek, ook al is het nog nat. Blij met het resultaat, en dat het me gelukt is klaar te zijn voor ik Nim ga halen.

Dat je dan keihard hebt gewerkt, om de blauwe muren rood te verven, zodat je je zoon bij thuiskomst kan verrassen. Maar dan kom je opeens alleen met een rugtasje thuis komt omdat hij voor het eerst met een vriendje mee naar huis gaat om te spelen. Dusss, even tijd voor mezelf dan maar? 😉

Treat yourself!

De kleine man heeft een hele leuke speeldate gehad, en was boos dat hij met papa mee naar huis moest. Een geslaagde eerste keer bij iemand anders spelen dus! Ik dacht dat ik zo een eerste keer heel spannend zou vinden, en de tijd zou aftellen tot hij weer thuis zou zijn… maar eigenlijk heb ik er niet zo bij stil gestaan. Het vriendje waar hij bij ging spelen is al een paar keer bij ons geweest, en zijn moeder kende Nim al goed doordat ze op school vaak als hulpouder helpt. Bij thuiskomst roep ik hem natuurlijk meteen naar boven, om zijn kamer te laten zien. Na onze discussie in de bouwmarkt over de kleur rood voor op de muur, was het toch wel spannend wat hij van het eindresultaat zou vinden. Nou, hij vond het heel mooi geworden gelukkig!

De kleur is echt precies zoals op het staalkaartje. Bizar, dat maak ik niet vaak mee haha.

En toen werd het alweer avond!

DINSDAG

Dinsdag doe ik nadat Nim naar school is meteen boodschapjes. Ik probeer altijd zoveel mogelijk aanbieding en 35% kortingsticker artikelen te kopen. Want zoals op de sticker staat, weggooien is inderdaad zonde, en het scheelt geld!

Oeps, en ik kom thuis met chocolade flikken.

Bij Hema haalde ik twee van deze glazen voor mijn koffie. De longdrink glazen die ik altijd gebruikte staan erg onstabiel en durf ik niet op tafel te zetten als Nim rondloopt. Plus, deze zijn toch ook veel leuker?!

Na een geslaagde zwemles eind van de middag, is het tijd om te koken! Het zakje soepgroente wat ik met korting kocht gaat de pan in.

Het word een soepje met soepkruiden van Soepstarter. Een mooi initiatief om je groente (of fruit, bij andere starter potjes) op te maken die je nog hebt liggen. Nu had ik niks liggen, maar met dat zakje soepgroente met 35% korting heb ik toch wat groente gered van weggooien 😉

WOENSDAG

Hello woensdag! Ik heb het koud, heb buikkrampen, en ben ongelofelijk moe. Lekker op de bank dus nadat Nim op school is gebracht.

M’n moeder komt even gezellig langs, en neemt een heerlijk gebakje mee. Yum!

We willen heel veel dingen in huis aanpakken, en zijn bezig duidelijk te krijgen wat alles zal gaan kosten. Ik begin met het idee voor de badkamer, ik teken het enorm simpel uit om Kay uit te leggen hoe ik het wil hebben. Ik kan veel beter dan dit, en ook op schaal tekenen. Maar dat komt nog!

Nog tien minuutjes voordat ik Nim weer ga halen. De eerste kerst spulletjes doen al zijn intreden in de woonkamer, ik hang de gouden glitter ster slinger op, gezellig!

De zon schijnt lekker naar binnen boven, wat de rode muur in Nim zijn kamer een mooie glow geeft. Het is er zoveel knusser en warmer van geworden! Echt een goede keus geweest.

Aan de andere kant hangt nu een kapstok aan de muur erbij.

De mini man is weer thuis. Ik wilde iets gaan maken met de bladeren die we vorige week verzamelden en droogden, maar ik mis nog iets om er wat moois mee te maken, dus dat schuiven we nog even vooruit. Voor nu gaan we samen kleien. Deze witte klei droogt hard op, dus kunnen we er mooie hangers van maken voor in de kerstboom. En, natuurlijk maken we olifanten ;).

Concentratie!

DONDERDAG

Donderdag ben ik aan het werk en tover ik de etalages om in sint en kerst sferen. Tussendoor haal ik namens alle collega’s voor een andere net bevallen collega leuke cadeautjes bij de winkel KEET!. Fijn ook even een frisse neus halen tussendoor!

VRIJDAG

Vrijdag is de stagair voor het laatst op werk, en ze trakteert op Red Velvet taart. Lekker!!

In de middag ben ik bijna thuis, en wandel door bergen gele en bruine blaadjes in de straat.

ZATERDAG

Zaterdag is het om half 1 zover! De Sinterklaas intocht! De hele tijd dit lieve bekkie <3

Hij krijgt een een high five en boks van de pieten, en een paar kruid- en pepernootjes. Daarna komt Sinterklaas er aan… en ook van Sinterklaas krijgt hij een high five! Missie geslaagd! We nemen een mega blij ventje weer mee naar huis.

Opa en Oma halen oliebollen, en komen nog een kopje thee en koffie drinken bij ons thuis na de intocht.

Kay is wat boodschapjes halen, en Nim en ik zetten de tv aan en kijken samen de film ‘Het Paard van Sinterklaas’ terwijl we kruidnootjes snoepen en opwarmen onder een dekentje op de bank. Hij heeft nog hele verhalen en observaties die hij kwijt moet over de intocht, wat een gebeurtenis was het voor ‘m.

Het Pietenpakje hangt nog op. Nim wilde het niet aan tijdens de intocht. Hij zei ‘Maar mama, ik wil niet als Piet of Sint, ik wil als mezelf. Gewoon als Nim’. Helemaal prima!

‘S avonds mag er al een schoentje worden gezet! Nim zingt 3x Sinterklaas Kapoentje, en gaat dan naar bed. We horen nog een hoop gestommel boven, en uiteindelijk heeft hij nog hele verhalen en een paar vragen. Hij hoort voetstappen op het dak, dacht dat Piet beneden was, vroeg zich af wanneer de schoen dan gevuld zou worden, wij moesten ook maar eens gaan slapen want dan zou Piet komen met een cadeautje. Het is nogal wat om te verwerken allemaal ;).

ZONDAG

Rond 5.00 zondagochtend is de kleine man al wakker. Na nog wat rekken, houd hij het niet meer en wil kijken of de tekening en appel weg zijn en er een cadeautje ligt… hij mag even kijken maar moet dan echt nog even slapen van ons. Uiteraard, dat lukt niet en we geven toe… hij mag naar beneden om het cadeautje uit te pakken. Vanuit bed horen we hem heel enthousiast ‘Waaaaaaauww, het is toch wel circus olifanten!! En een hele grote chocolademuntje!!’. Hij is de hele ochtend zoet met het Playmobil olifant circus setje wat Kay de avond ervoor nog via Marktplaats ergens op is gaan halen. De mannen brengen mij vervolgens naar werk en hebben een dag samen.

Als ik thuis kom, laten ze trots zien dat papa een stopcontact heeft gemaakt vlakbij Nim zijn bed, en dat het lampje wat Nim uitkoos voor naast zijn bed nu ook hangt! Als Kay Nim naar bed brengt, staan zijn nieuwe olifantjes bij hem en staat zijn lampje aan. Helemaal in zijn nopjes!

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest