Dear Diary #41

Het is een maand of twee geleden dat er een blog online kwam hier. Allerlei zaken bij elkaar maakte het dat ik eventjes een onaangekondigde pauze inlaste. Niks ergs, het was/is vooral erg wennen aan een schoolgaand kind met een ander dagritme (vooral de vroege haastige ochtenden is even wennen), waardoor ik zelf ook een ander ritme creeerde voor het huishouden, me-time, etc, en de middagen na school waren vooral voor Nim en mij samen. Tel daarbij op een vol telefoongeheugen en een laptop met flinke kuren en dat maakte dus even een afwezigheid. Het goede nieuws… Ik ga het vanaf vandaag weer oppakken! Maandag komen de Diary’s weer, maar niet perse meteen in de ochtend. Ik ga ze maken als ik Nim op school heb afgezet. En zo af en toe komt er weer een leuk artikel tussendoor. Hopelijk kom je iedere week gezellig weer even kijken!
Afgelopen week gingen Kay en Nim op pad voor de-ontdekkers, en waren we een weekendje aan de Belgische kust te vinden om van het mooie weer te genieten, kijk je mee?

Vandaag een diary die pas op woensdag begint. De week voor deze week was een lange, eerst 3 dagen ziek op bed en daarna 3 drukke dagen tussen de Kerstspullen op mijn werk. Ik doe vooral styling, en dit soort feestdagen brengt al ver van te voren veel werk met zich mee. Zondags had ik dan ook nog een personeelsdag van werk, en dat was erg leuk maar dan toch ook wel weer een lange vermoeiende dag. De opvolgende maandag voerde ik dus niets uit dan op en neer naar school voor Nim. Dinsdag was weer een werkdag, en dan komen we bij de woensdag vanaf waar deze diary begint.

WOENSDAG

De dag begint heerlijk rustig. Kay werkt thuis, en Nim slaapt een beetje uit. Woensdag blijft hij nog thuis van school, want anders houd hij het niet vol tot het eind van de week. In de middag gaan de mannen op pad voor de-ontdekkers. Jaja, ook Kay doet zo af en toe wat voor de-ontdekkers. Ze gaan richting Leiden, naar Naturalis. Een perspreview voor de tentoonstelling GIF! in samenwerking met Freek Vonk. Freek is Nim zijn nieuwe ‘hero’, dus hier moesten ze echt heen. Mama blijft lekker thuis, want die houd niet zo van enge beestjes ;). Terwijl zij de tijd van hun leven hebben, geniet ik van wat lekkers en neem het er nogmaals van: ik doe niets!

Sneak peak vanuit Leiden.

Kay schrijft er nog een leuk verslagje over inclusief gemaakte foto’s natuurlijk.

Ik ruim Nim zijn tekeningen op die meekomen van school. In plaats van rood gekras, gaat het nu over in iets gerichter rood gekras. De tekeningen wisselen elkaar af op de koelkast. Niet echt een mooi plaatje zo een volle koelkast, maar hij vind het prachtig dat zijn werkjes er hangen. Daar doe je het voor toch?!

Oke, ik doe niet helemaal niet. Wasjes draaien was wel erg nodig! O en, de muur achter de bank is groen… stuk gezelliger dan een witte muur.

VRIJDAG

Van woensdag gaan we over naar vrijdagmiddag. Donderdag en vrijdagochtend word er gewerkt, en vrijdagmiddag pikken Kay en Nim mij van werk op en rijden we richting de Belgische kust. We boekten afgelopen woensdag een weekendje in Sunparcs De Haan, omdat we toch wel graag met Nim even weg wilden. Het weer zou fantastisch worden, dus het werd een park vlakbij het strand. Als we aankomen ploffen we neer, eten wat, en kijken lekker tv, lezen boekjes, en spelen met Nim. Even een weekendje genieten!

Allemaal dezelfde huisjes, maar bijna geen gevuld. Het is heerlijk rustig hier.

ZATERDAG

Goedemorgen Zaterdag! De zon schijnt al naar binnen, de deur gaat open en wauw… het is gewoon al lekker buiten. Wat een cadeautje dit weer half Oktober.
Een zwart wit foto, want oh oh want zijn de kleuren en inrichtingen van die huisjes toch vloekend lelijk haha.

We wandelen naar het winkeltje voor broodjes, en Nim spot het speelgoed natuurlijk meteen. Hij kreeg zakgeld van Opa en Oma en koos voor een traktor met aanhanger en nog een werktuig. Hup, terug naar het huisje om de strandspullen te pakken en te genieten van de zon vandaag.

Nim ziet elk huis aan voor ons huisje, ze lijken ook zo op elkaar. Maar hier rechts achter de bosjes is ‘ie.

We kunnen lopend naar het strand. Top!

Kwartiertje lopen, en we zijn er. Nim rent meteen ervandoor.

Terwijl hij speelt met zijn nieuwe traktor, zoekt Kay haaientanden (niet gevonden haha), en zit ik mijn broodje op te eten zittend in het zand.

<3

Sneu, over het hele strand liggen dode blauwe kwallen. De ene nog groter dan de ander. Wel mooi om eens gezien te hebben.

Een flinke wandeling door de duinen. Ik schiet veel teveel foto’s, maar het is zo fotogeniek hier. En Nim is zo lekker ondeugend bezig, dat wil ik vastleggen.

‘Nim, mag mama een foto van je gezichtje? Ik zie alleen je rug steeds!’, ‘Neeeeeeee, oke eentje?!’
Hm, ja… het word lastiger en lastiger om hem op de foto te krijgen.

Hij is moe, en wil gedragen worden. Loodzwaar natuurlijk dus ik probeer hem op mijn rug mee te dragen. Als ik een foto probeer te maken, draait hij natuurlijk zijn hoofd weg… Maar Kay weet het wel zo vast te leggen haha.

We komen terug aan in het vakantiehuisje. De mannen zijn moe! En ja, we waren de gestreepte brigade vandaag.
Kay valt niet veel later in slaap op de bank, en Nim en ik vermaken ons met speelgoed en een tijdschrift en een bakje chipjes. Het warme zonnetje schijnt het huisje binnen, en we genieten ervan met de deuren open.

Pizza time!

Ook tijdens het eten zit hij geen seconde stil. Filmpje aan op Netflix, en dan gaat het prima tijdens het eten. Kunnen wij ook lekker eten.

Nog even spelen in de speeltuin die uitkijkt op de kinderboerderij.

Zo een speelhal is wel erg interessant. Maar we stoppen er geen geld in, dan is hij niet te stoppen.

ZONDAG

Zondagochtend gaan we zwemmen. Iets waar Nim dagelijks (ook gewoon thuis) om vraagt. Zonder jas nodig te hebben (yay!) wandelen we naar het zwembad.

Hij heeft het naar zijn zin. Dobbert zelf lekker rond met zijn bandjes om en de glimlach van oor tot oor stopt niet.

Terug naar het huisje! Weer genieten aan de picknicktafel in het zonnetje. Nim crosst rond op zijn loopfiets.

We stappen in de auto op zoek naar een supermarkt maar dat blijkt niet zo makkelijk. Supermarkten zijn dicht, maar kledingwinkels open op zondag. We besluiten na bijna 1,5 uur rijden terug naar het huisje te gaan. Gelukkig was de rit niet voor niks: Nim sliep de hele tijd!
Rond half 7 lopen we het strand weer op voor zonsondergang.

Warme trui en boots aan en wachten maar.

Kleedje neerleggen voor mama en Nim.

De kleine man heeft het helemaal naar zijn zin. Ik schiet onwijs veel foto’s van Nim, en Kay van de zonsondergang. Maar die komen in een apart blogje!

K.O!

Dat was week 41 alweer. Hopelijk heb jij ook zo genoten van het mooie weer afgelopen weekend!

Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest