Dear Diary #22

Oke, ik denk dat afgelopen week… week 22 van 2017 een week is voor mij/ons om niet gauw te vergeten. Zo-veel leuks, zo-veel positieve zenuwen, zo-veel fun, zo-veel vrijheid, zo-veel blijheid en een heleboel liefde. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan lekker mee naar onze week in foto’s!

MAANDAG

Maandagochtend! Tijd voor school. Zodra de bel gaat, rent hij bijna naar binnen. Hij heeft het echt naar zijn zin en dat doet ons en hem goed. Zo fijn!

Me time! Ik ontbijt met onwijs zoete aardbeitjes op cracotte crackers. Met toppings van cacao poeder en kokosrasp erbij. Mjam!

Ik poets in huis, en doe wasdraaien. Het houd nooit op… Ik haal Nim weer op in de middag en die gaat meteen lekker zitten spelen bij de open deur.

Ik verbaas me als ik zijn rugtasje open om de lege broodtrommel eruit te halen. Er zit een traktatie zakje in zijn tasje, een puntzakje VOL snoep. Eh… dit is toch echt wel veel te veel voor een traktatie voor 4-6 jarige kleuters? Dat vind ik wel in ieder geval. Totaal niet nodig…

DINSDAG

Ook dinsdag breng ik de kleine man weer naar school. Bij thuiskomst ben ik zo moe, dat ik lekker de bank op kruip en niet zoveel doe. Nadat ik Nim weer op heb gepikt bij school, ploffen we samen op de bank met wat lekkers en probeer ik te achterhalen wat hij heeft gedaan op school.

Een pakketje! De asos bestelling die ik vorige week deed kwam eindelijk binnen. Wat zomerse items voor mezelf erbij.

Hij kan zo lekker spelen alleen.

En terwijl Nim speelt maak ik vast het eten klaar voor de avond.

De mooie bos Bloomon bloemen begint te bloeien. De paarse headband komt van asos, super leuke zomerse haar accessoire!

WOENSDAG

Woensdag is een super leuke dag! Onze bestelde bakfiets word namelijk bezorgt. Al om 12 uur staat de bezorger met onze fiets voor de deur. Nim hadden we er al over verteld, en foto’s laten zien en die was nog ongeduldiger dan wij zelf. Toen de deurbel ging, en de fiets voor de deur stond sprong hij er meteen in en wilde ‘bakfietsen’. Kay zet de fiets recht op de weg zodat Nim en ik zo weg kunnen fietsen samen.

We fietsen de hele dijk uit, en komen uit bij koeien… heel veel koeien. De hele rit roept Nim ‘Woooohoooo’, en bij elke voorbijganger zegt hij ‘Ikke heb een nieuwe bakfietsen!!’ We genieten allebei enorm van de vrijheid. Zonder rijbewijs kom ik met Nim doordeweeks niet ver, en het OV vind ik best een gedoe soms met een 4-jarige die niet zoveel geduld heeft. Een bakfiets was de oplossing!

Happy!

We spotten nog meer koeien, en komen uiteindelijk tot de conclusie dat we ons dorp al lang uit zijn en het volgende dorp in zijn gereden. Na zo’n anderhalf uur fietsen keren we weer richting huis waar Kay thuis zit te werken. Wat was dit heerlijk!

DONDERDAG

Donderdagochtend is het tijd voor school en werk. Uiteraard, met de bakfiets 😉

Nadat we Nim naar school hebben gebracht, gaan wij ook naar ons werk… samen, met de bakfiets. Onwijs heerlijk die frisse lucht en mooie route zo in de ochtend!

VRIJDAG

Na een paar uur werk kom ik thuis vrijdagmiddag, pak onze tassen, kleed me om en dan brengen we Nim naar zijn Opa en Oma. Want wij gaan naar Amsterdam! In Amsterdam aangekomen lopen we naar de Foodhallen om lekker wat te eten. Onwijs toffe plek, met divers eten en een heerlijke sfeer. Een aanrader mocht je eens in Amsterdam zijn! Van alle zenuwen vergeet ik leuke foto’s te maken en heb ik alleen deze slechte foto haha.

Waarom we in Amsterdam waren? Voor en optreden in Paradiso! Een optreden waar ik inmiddels al weer 4 jaar op heb moeten wachten…

Hanson! Al fan sinds het begin, dat wil zeggen sinds hun allerbekendste hit Mmmbop uit kwam. Dat is al 20 jaar geleden, dus ik ben al 20 jaar fan van deze fantastische band.

Het was echt een fantastische en onvergetelijke avond in een uitverkocht, propvol en mega enthousiast Paradiso. Er kon echt niemand meer bij! En de hele zaal deed mee met alle klassiekers die ze tijdens deze anniversery tour deden. Dat was prachtig om te zien, zoveel fans bij elkaar! Ik heb echt genoten van elke minuut en baalde heel erg toen de 2 uur erop zaten. Kay zat achter mij, en maakte nog deze foto van me. Zo zat ik er 2 uur lang bij 😉

ZATERDAG

We liggen pas om 01.00 in ons bed thuis, gelukkig is Nim uit logeren dus als we om half 10 in de ochtend brak wakker worden hebben we wel even nog rust in de tent ;). En ja, daar staat nog een zak schoon wasgoed om te vouwen #geenzinin.

We pikken Nim op bij Opa en Oma en hangen nog wat op de bank thuis. Ik bak lekkere wafels, en doe er aardbeitjes en chocolade overheen. Even een lekkere weekend traktatie!

Daarna is het tijd voor een fietstocht met z’n drietjes. Ik op de bakfiets met Nim er in, en Kay op de fiets.

We bezoeken de kinderboerderij! Dit baby geitje wilde aandacht. Super schattig!

Nim vind schattige dieren eng om te aaien (Hij aait wel slangen, gek kind), dus papa staat hem bij en laat zien dat het echt niet eng is.

Even een pauze inlassen op een bankje onderweg.

We fietsen de route die Nim en ik afgelopen woensdag samen fietsten, en laten papa zien dat we onderweg ook een toffe speelpolder tegen kwamen. We stappen af om even te spelen, en hebben dan ook meteen een top plekje gevonden voor Nim hier.

‘Ik kan het niet!!!’

ZONDAG

Zondag zijn we moe, en heb ik heel erg last van hooikoorts. Dikke ogen, jeuk, constant niesen, verstopte neus, opgezwollen gehemelte… alles behalve fijn dus. We knuffelen het grootste deel van de dag op de bank. Ik doe een klein dutje op de bank, en Kay ruimt wat op in huis. Gelukkig is het zondag!

Nim kruipt de tuinbank op in de fijne wollen omslagdoek van Little&Pure. Nog elke dag zijn we blij met dat ding! Er staat een fris windje in de tuin, maar met het gezicht in het zonnetje liggen is wel heel lekker even.

Na het avondeten gaan we weer op pad met z’n drietjes op de bakfiets.

Koeien spotten met de gevonden verrekijker toen Kay aan het opruimen was eerder op de dag. Spot je mij ook? 😉

Nieuw favoriet speeltje.

Als we bijna bij huis zijn sukkelt er eentje tegen me aan in slaap in de bakfiets.

Knorrend en ronkend leggen we hem over in bed. En dat zag er onwijs lief uit <3

Nim heeft de laatste weken last van nachtmerries over prikkende bijen die in zijn kamer zitten. Super sneu, en hij is er flink van in paniek en wil dan niet meer in zijn bed of kamer slapen. Er vloog een keer een bij tegen zijn hoofd toen hij zijn speelhuisje in ging, dus we denken dat dat moment de boosdoener is. Zondag avond is het weer raak, en neem ik hem even mee naar buiten, waar Kay een vuurtje heeft gemaakt. Hij vergeet de bijen even, en niet veel later gaat hij weer lekker slapen in eigen kamer en bedje.

Wauw, dat was onze week. We hebben er onwijs van genoten!
Fijne nieuwe week!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest