Dear Diary #15

Een volle week is weer voorbij! We hadden lekkere lunches, veranderden het een en ander in huis, gingen naar het CB voor een prik, en zochten chocolade eitjes op eerste paasdag. Kijk mee!

MAANDAG

Goedemorgen maandag! Tijd voor ontbijt in de badjas.

Daarna ga ik aan de slag in huis en in plaats van alleen schoonmaken verander ik ook het een en ander waaronder dit hoekje. Lente kriebels! Vanalles wil ik anders en heb heel veel nieuws op het oog wat ik wel graag zou willen hebben, herkenbaar? 😉

Als ik Nim vraag wat hij wil eten, vist ‘ie een blik knakworstjes en afbakbroodjes uit de kast. Duidelijk! Ik stem erin mee, dat lust ik ook wel als lunch. Zoals altijd eten we niet alleen haha, toeschouwers op tafel.

We gaan een stukje wandelen samen. Nim is al gewend dat ik een foto van hem wil maken bij de voordeur en gaat al klaarstaan: ‘Cheeeeese’

We komen mooie bloesem tegen!

Even uitwaaien aan het water. Na al die warme dagen was het echt heel fris buiten vandaag! We hielden het niet lang vol in de wind.

Mooi, mooi!!

Als Kay thuis is maakt hij het avondeten klaar terwijl ik boven nog opruim, en eindelijk de naamsticker op de deur van Nim zijn kamer plak. Wat is hij tof he?! Ik kocht hem bij Moonwalkteddybear.nl

‘S avonds kijken we een paar afleveringen ’13 reasons why’ op Netflix. Een aanrader!

DINSDAG

Dinsdag heb ik weer een vrije dag alleen. Het is mooi weer dus de zomerjas kan de kast weer uit, zo fijn! Ik vertrek richting de bus om even gauw de stad in te gaan.

Nim heeft nog twee keer opvang te gaan, dus een kleine afscheidstraktatie is wel leuk. Ik stop confetti, een ballon en een mini dino in een felle kleur in een doorzichtig doosje en plak er een sticker op. Nu nog een fotootje van Nim er aan, en hij heeft een leuk kleinigheidje om uit te delen.

Ik ga nog even een wandeling maken met mijn camera langs de bloesembomen, en schoot een paar mooie foto’s.

Zo, daar staan ze! Leuk om te doen vind ik, dit soort dingen 🙂

Voor de mannen thuis komen, maak ik nog een pan curry klaar.

Ik trek m’n yoga outfit alvast aan, voor een tweede lesje yoga. Benieuwd of het net zo bevalt als de vorige keer.

WOENSDAG

Woensdagochtend hebben we een afspraak op het consultatiebureau voor de tweede ogentest en voor een prik. Nim is een held en slaagt in een keer voor de ogentest, en geeft geen kik tijdens de prik. Wat ben ik trots!
Op de terugweg hebben we een lekke band, dus we stoppen even bij de grote speeltuin. Nim vind het geweldig, de hele speeltuin voor hem alleen!

Poeh, eindelijk thuis! Ik bak pancakes voor ons tweetjes. Yum! Het oefenkaartje voor de ogentest lag nog op tafel, ik had er mijn twijfels over dat dit zou slagen want hij bakte er niks van thuis… maar op het CB hebben ze zo een cirkel met opening op een stokje en die moest hij gewoon in dezelfde stand houden als de cirkels die de mevrouw aanwees! Handig!

Playtime!

Stoere man, laat op Facetime zijn pleister zien aan zijn Oma en Oom. Het doet wel een beetje pijn verteld hij erbij haha.

De poes gaat altijd daar liggen waar je het liever niet hebt…

Ons knuffeluurtje in de middag. <3

DONDERDAG

Na een dag werken kom ik thuis en schijnt de zon naar binnen. Zo fijn! De kleine man pikt mijn glas drinken in, en we wachten tot papa het eten op tafel zet en kletsen over onze dag.

En we branden in de avond een kaarsje voor het dochtertje van Joyce, die verdrietig genoeg geboren en overleden is na 23 weken zwangerschap. Joyce maakte die prachtige portret tekening van Nim een tijdje terug, waar we haar nog altijd dankbaar voor zijn.

ZATERDAG

Vrijdag is een gezellige werkdag, maar ik maak verder geen foto’s. Zaterdag hebben we heerlijk vrij, en na een bezoekje aan wederom de Ikea en Intratuin (nooit niet voor ons huisje bezig haha) duikt Kay de tuin nog even in om de straat te maken en ik duik de bank op met stevige hoofdpijn. Even tijd voor rust!

Zie ‘m bezig zijn. Trots op de hoeveelheid klusjes die hij gewoon zelf kan en doet!

ZONDAG

Zondag, eerste paasdag, moet je outfit wel kloppen natuurlijk ;). De konijnenbroek van Mini Rodini kocht ik laatst in de sale nog, en het t-shirtje is er een van Mingo van vorig jaar. Het fijne dekentje is van MIO&CO.

Ik verstop eitjes, en zet een schaaltje vol neer. Gezellig geurkaarsjes aan, en even flink aan de opruim voordat mijn ouders en broertje gezellig pannenkoeken en wafels komen eten.

Nim mag de eitjes die ik verstopte gaan zoeken, en kan ze verzamelen in zijn geknutselde mandje van de opvang! Oja, we kochten bij Ikea zaterdag dus planken om het kastje wat naast de tafel stond weg te kunnen doen. Echt veel beter zo!

En wat nieuwe plantjes er op van Intratuin. Daar raken we dus nooit uitgekocht haha. psst, zie je de verstopte eitjes 😉

Samen met Opa zoeken. Wat een feestje!

Ik bak wafels, en gooi er Hollandse aardbeien en Nutella overheen. En Kay bakt pannenkoeken. Yum yum yum!

Nim wil heel, heel heel erg graag met Opa, Oma en zijn Oom mee naar huis, en dat mag. Kay begint met het verven van de muur naast en achter de bank terwijl ik aan deze diary begin. Met een sate kroketje erbij, oei wat zijn die lekker!

En dat was alweer onze week. Komende week is Nim zijn laatste week op de opvang in Rotterdam, jeetje wat zal het een verandering zijn zeg! Gelukkig eerst nog twee weekjes vakantie daarna, en zijn vierde verjaardag vieren voordat hij dan echt zal gaan wennen op school.

Fijne nieuwe week!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest