Almere Boven // Cirkelbos

Het is nieuwjaarsdag en nadat we tot 8 uur hebben uitgeslapen, gedoucht hebben en op het gemakje ontbeten vinden we het wel weer tijd om iets te ontdekken. We spotten iets op google maps wat er bijzonder uitziet en besluiten een kijkje te nemen bij Almere Boven in het Cirkelbos van de Almeerderhout.


Almeerderhout, Cirkelbos, Museumbos, dit gebied lijkt vele namen te hebben. Maar wij komen initieel voor een klein stukje genaamd Almere Boven, een cirkel vormige heuvel met een cirkelvormig pad naar boven.


We beginnen aan de klim, na de eerste paar meters zien we een paaltje waarop staat dat we 0 meter boven zeeniveau zijn. En er staat ook dat je niet perse het pad hoeft te gebruiken, wie durft mag ook recht omhoog proberen te gaan. Dat slaan we over, want door alle regen is de berg flink modderig geworden, dus wij nemen gewoon het pad.


En daar zijn we dan, 25 meter boven zeeniveau met uitzicht over de hele omgeving. Maar dat uitzicht valt eigenlijk best tegen met al die kale bomen. Het is hier vast mooier met wat meer groen aan de bomen. Je vraagt je natuurlijk af waarom ik de foto heb genomen met die lelijke paal erop? Nou met behulp van die paal kan je een foto insturen voor een timelaps video van dit gebied. Ik stuurde uiteraard een foto in, maar helaas waren er nog niet genoeg foto’s om de timelaps video te zien. Als je hier komt stuur daarom ook een foto in zodat de timelaps snel gemaakt kan worden.


Ok dat was wel een hele korte wandeling, we besluiten daarom nog richting een stuk van het Museumbos te wandelen wat de Eenzaamheid heet. We zijn alleen niet zo onder de indruk van de natuur, het is vooral dor en kaal hier. Vast wel mooi in de lente en zomer, maar de winter is beslist niet het beste seizoen.


Als we er bijna zijn lopen we ineens tegen een muur op, letterlijk. In de muur zit een piepklein deurtje en heel even krijgen we het idee beland te zijn in Alice in Wonderland. Maar achter het deurtje vinden we niets anders dan kale bomen en een bosvloer bezaaid met bladeren. Eenzaamheid inderdaad.


We kruipen daarom maar weer door het deurtje en gaan een ander kant op, op zoek naar iets spannenders. We vinden een pad wat ons naar de grootste populier van Almere voert. Eenmaal daar aangekomen blijkt de boom echter geknapt te zijn, waarschijnlijk in een hevige storm. Maar uit de restanten groeit de boom opnieuw, een mooi teken van de veerkracht van de natuur.


Lichtelijk teleurgesteld sjokken we weer terug richting de auto. We proberen nog van een paar mooie dingen onderweg te genieten. Maar de korte nacht heeft ons te weinig opgeladen om nog het cirkelbos en het doolhof te gaan ontdekken.

We stappen daarom in de auto terug naar huis om in de tuin nog even een vuurtje te maken en marshmallows te roosteren. Een leuk filmpje hiervan vindt je bij onze reels op Instagram.

Hier vind je Almere Boven Almeerderhout:

Meesweg, Almere
Parkeren: Kleine parkeerplaats op de kruising met het Cirkelpad, of gewoon langs de weg bij Almere boven.
Meer info over dit gebied klik hier
Meer info over het Museumbos klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest