Duinmeer ’t Wed

Wanneer iets recreatiegebied of recreatieplas heet dan rijden wij meestal gewoon door. Geen zin in door mens aangelegde en onnatuurlijk groen. Maar typisch Nederlands zijn er ook een aantal uitzonderingen op die regel te vinden.

Duinmeer & recreatieplas ’t Wed in Nationaalpark Zuid Kennemerland bij Haarlem is één van de uitzonderingen op de regel en een heerlijke plek om te zwemmen, wandelen en heerlijk te genieten.

Hoewel de recreatieplas door mensen is gegraven in de jaren ’50, lijkt het in geen opzicht aangelegd. De natuur eromheen is prachtig, er lijkt geen extreme mensen bemoeienis gaande te zijn, behalve dan van zwemmers, wandelaars en kinderen die de duinen op en af rennen.

Zelfs midden in de winter is de natuur in het gebied prachtig. Kale loofbomen en Groene naaldbomen wisselen af in het landschap van het vaal groene gras en helder groen mos. En ondanks dat het geen bergen zijn, waren we aangenaam verrast door het glooiende duinlandschap.

De natuurlijke aanblik van het gebied werd al snel duidelijk toen we oog in oog kwamen te staan met een kudden Schotse Hooglanders. Prachtige, fotogenieke beesten die zo dichtbij waren dat je ze kon ruiken.

En ga je met kinderen op pad, dan kan je bij de ingang zelfs nog terecht in de speeltuin om het laatste beetje energie er nog uit te halen, terwijl je zelf aan de overkant bij het restaurantje (zodra het weer kan dan) plaats neemt.

Hier vind je ’t Wed:

Zeeweg 12, 2051 EC Overveen (ingang & speeltuin: Duincafe de Kennemerduinen)
Ruime parkeerplaats direct naast de N200.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest