‘T Gastels Speelbos

In 2019 opende in Oud-Gastel (NB) een nieuw speelbos, ’t Gastels Speelbos. Of zeg maar gerust speelbosje, want zowel het bos als de speeltuin zijn niet heel groot.

Maar je kent de uitspraak, klein maar fijn, vast wel en dat is hier ook het geval. Woon je hier in de buurt en je zoekt een plek waar de kinderen heel even de overtollige energie kwijt kunnen, dan is dit een uitstekende plek.

Deze kabouters wijzen je de weg naar het speelbos, als je ze gewoon blijft volgen kom je er vanzelf, er is geen andere bewegwijzering dus goed opletten dus (alhoewel, vanaf hier was het 1x rechts en toen alsmaar rechtdoor dus je kan haast niet verkeerd lopen).

Neem je (cross)fiets mee of je ren schoenen want je kan hier een heerlijk rondje doen over het parcours rond het speelbosje, of kruip door één van de tunnels. Genoeg ruimte en heuveltjes om wedstrijdjes te doen en alle overtollige energie kwijt te raken.

Of klim in de grootste boom van het hele bos.

Wil je liever je evenwicht op de proef stellen? Dan staat er een leuke klimtoren waar je via een boomstam ladder, over een wiebelbrug en een wiebeltouw jezelf op de proef kan stellen. Maar je kan natuurlijk ook aan de andere kant beginnen en via een touwladder omhoog klimmen, over het wiebeltouw en de wiebelbrug en vervolgens via de boomstam trap naar beneden.

Nu in de winter is het al een leuke plek maar in de lente/zomer is het nog veel leuker want dan kan je ook genieten van een blotevoeten-pad(je) die verscholen ligt tussen de bomen.

Kabouterpaaltjes om er te komen, vrolijke gezichtjes op de bomen en beschilderde vogelhuisjes in de bomen. Er wordt hier zo te zien genoeg aandacht aan besteed, dus dit zal nog een lange tijd een ontzettend gave plek zijn.

Wil je nou ook nog even een rondje wandelen dan kan dat ook, er zijn diverse paden door het bosje om lekker even de benen te strekken.

Woon je in de omgeving, ga dan zeker een keer (of meer) met de kinderen hierheen. Woon je een eindje weg, dan kan je net zo goed een leuk speelbos in de buurt zoeken want door de omvang is het zonde om kilometers te verbranden, tenzij je het combineert met iets anders in de omgeving.

Hier vind je ’t Gastels Speelbos:

Rolleweg, 4751 VB Oud Gastel
Parkeren: Het ligt direct naast het bos, kijk dus goed of je niet tot overlast bent met parkeren. Wij parkeerden t.o.v. Rolleweg 4, maar je kan aan de andere kant van het bos ook parkeren bij het zwembad.

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest