Strijbeekse Heide

Al jaren nemen we ons voor om de heide op zijn hoogte punt te gaan bezichtigen. Maar om de één of andere reden kwam het er nooit van. Toen ik een e-mail kreeg met de melding dat de heide in bloei stond en het ook nog eens mooi weer werd, konden we de kans natuurlijk niet laten schieten. We gingen dus eindelijk op pad om de heide op zijn mooist te zien en kozen de Strijbeekse Heide uit voor een korte wandeling.


We kozen de rode route van net geen 4km om te wandelen. Maar we hadden wat moeite om de start te vinden. We zagen een oranje route, maar die stond niet op het bord?? Zou dit dat dan de rode route zijn? Met de digitale route in de hand gaan we op pad en ontdekken dat deze oranje paaltjes inderdaad de rode route
aangeeft.


Na een klein stukje bos belanden we op een zandweggetje en wandelen we een stuk langs weilanden met gras en koeien. Het is hier heerlijk rustig, we komen een paar wandelaars, een traktor en een man met 2 paarden tegen. Maar verder lopen we ongestoord over de zandweg.


Het zandpad is lang en recht, maar als we bij een ven komen gaat het pad eindelijk met een bocht. Niet veel later staan we dan eindelijk op de heide.


Wat ben ik blij dat we hier rond lopen en de heide eindelijk op zijn mooist zien. Het is hier alleen wel een stuk drukker dan op het zandpad. We wandelen hier namelijk met talloze bijen, hommels en een paar vlinders. Alleen jammer dat het (smalle) pad ook onderdeel is van een fietsroute en we regelmatig opzij moeten stappen voor passerende fietsers.


Kijk zie je dat smalle pad, dat is toch niet geschikt voor wandelaars en fietsers tegelijk? Gelukkig lopen we een stukje verder weer even door het bos waar alleen wandelaars komen. We hadden bewust voor een want minder bekend heide gebied gekozen om te voorkomen dat we in de drukte zouden komen. Maar dit was toch wel een hele korte heide wandeling.


Maar schijn bedriegt want even later wandelen weer op een stuk heide.Heerlijk zonnetje, mooie wolken en een intens paars bloeiende heide. Dit is echt een heerlijke wandeling, misschien wel één van de mooiste wandelingen die we dit jaar hebben gedaan.

Hier vind je de Strijkbeekse heide:

Kruising Erikaweg en Goudbergseweg, Strijbeek
Parkeren: Op bovenstaand adres is een kleine parkeerplaats.

De wandelroute vind je hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest