Stormpolder Vloedbos

Als je het hebt over eb en vloed dan denk je natuurlijk direct aan het strand en als we het hebben over een vloedbos denk je waarschijnlijk gelijk aan een bos bij het strand.

Maar niet alleen de zee is onder invloed van de getijden, ook de grote rivieren in Nederland gaan omhoog en laag met het getij, hoe dichter bij de zee hoe groter het verschil


Het verschil tussen eb en vloed kan in het Stormpolder Vloedbos 1 meter zijn en we hebben aan de lijven ondervonden dat het belangrijk is van te voren te controleren wanneer het vloed wordt.

Waar eerst een pad was stroomde water en de brug bij de ingang stond ineens onder water, dat betekende dus natte voeten om eruit te komen.
(Je kan overigens ook in het natuurgebied wachten tot het water weer zakt als je geen natte voeten wilt).


Getijde natuur heeft iets bijzonders, het groeit en bloeit anders dan een gewoon bos. Het is geen groot bos en de paden zijn smal, maar het is zeker de moeite waard om een keer een rondje te doen.

De natuur groeit ook enorm snel, kan je in april nog over de kreken kijken in juni loop je door een volgroeide jungle en zijn de paden nog smaller.

Hier vind je Stormpolder Vloedbos:

Stormpolderdijk 120, 2921 LH Krimpen aan den IJssel
Parkeren voor de ingang
Meer info: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest