Speelweide Landgoed Bredius

Na een ochtendje heerlijk gespeeld te hebben in de Bosspeeltuin van het Maximapark hebben we nog geen zin om naar huis te gaan. Voordat we weer de auto in stappen zoeken we daarom nog een ander plekje op. Een plekje waar we nog wat meer kunnen spelen, van het zonnetje kunnen genieten en hopelijk minder druk dan de Bosspeeltuin. We vinden Speelweide Landgoed Bredius in Woerden, een natuurspeeltuin aan de rand van het dorp.


We komen aan bij een enorm veld met in de verte heel veel bomen en heuvels. Het ziet er zo vanaf een afstandje al heel leuk uit en als we dichterbij komen worden we steeds enthousiaster. Als we er zijn zien we dat het een hele leuke speeltuin is, een echte natuurspeeltuin zoals we dat zouden verwachten. Er is lekker veel water, zand, boomstammen en groen om van te genieten. En een pomp op zonne-energie zorgt ervoor dat het speelwater lekker schoon blijft.


Nim die eerst nog zij dat hij moe was lijkt dat ineens vergeten te zijn. Hij scheurt over alle boomstammen heen, verzamelt takken om in het water te gooien en maakt gelijk vriendjes met andere kindjes die er spelen. En ik hobbel er achteraan, jaloers op de mensen die hier vanaf huis gewoon naar toe kunnen lopen of fietsen.


Op één van de heuveltjes ligt een enorm groot natuurlijk speeltuig, een omgevallen boom. En deze boom is niet door de stormen van onlangs omgevallen. Hoe ik dat weet? De boom ligt dan wel plat maar is nog steeds in leven en de toppen van de boom groeien door.. Uitlopers van ruim een meter lang recht omhoog groeien niet in een paar dagen na een storm. Wat mij betreft een fantastisch besluit om deze gevallen boom zo te laten en hem onderdeel te laten zijn van de speelervaring.


We genieten met volle teugen van deze fantastische natuurspeeltuin. En na nog wat lekkers geknabbeld te hebben gaat Nim nog even alleen op pad. Ik blijf lekker even bij Pauline op een bankje zitten terwijl we genieten van het zonnetje. Hoewel we overal op de achtergrond gebouwen zien hebben we daar helemaal geen last van, want deze plek ademt gewoon natuur. En zo een natuurlijke plek zo dichtbij de bebouwde kom vindt ik fantastisch.


Op een gegeven moment zie ik Nim een beetje hinkelen met zijn schoen uit. En als ik bij hem ben blijkt hij perongeluk in het water gekomen te zijn met zijn voet. Terwijl hij een klein jongetje hielp die niet naar de overkant kwam. Haha, achjaah dat hoort er wel een beetje bij in een natuurspeeltuin. We spelen nog een beetje met takken en water, maar na ruim 2 uur hier vertoeft te hebben gaan we toch uiteindelijk naar huis.

Hier vind je Speelweide Landgoed Bredius:

Brediuspad, Woerden
Parkeren: Oudelandseweg 52, Woerden, achter het Uitvaartcentrum is een ruime parkeerplaats.
Meer info over het landgoed en de speelweide klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest