Speelpolder Hooge Nesse

Het is eindelijk weer een paar dagen lekker weer en we hebben na weken thuis zitten enorm zin om er weer even uit te gaan. Maar we zijn alle 3 niet helemaal fit, dus zoeken het dichtbij huis. Door puur toeval stuitten we op maps op een interessant plekje. Speelpolder Hooge Nesse net buiten Zwijndrecht, naast de waterzuivering.


We rijden de veerweg op en komen bij een met afval bezaaide ingang. Zo te zien komen hier mensen graag bij elkaar om lekker met elkaar te drinken. Glas op de weg, plastic rode bekers en nog meer afval. Wel zonde dat deze plek zo vervuild wordt, hopelijk blijft het hierbij. Het meeste glas vegen we maar even in de berm zodat niemand er doorheen kan rijden.


We gaan het hek door en maar gelijk rechtsaf. Bij een splitsing zien we een bordje speelpolder rechts, maar links een interessant gebouw. Dat gebouw gaan we eens van dichtbij bekijken. Half in een heuvel, deels kas en deels groendak, ik zou er zo in willen wonen. Maar helaas het is niet te koop, maar wel in gebruik als natuureducatiecentrum. Fantastisch initiatief in een mooi gebouw op een mooie locatie in het groen.

Speelpolder


En nu op naar de speelpolder want daar komen we voor. Gelukkig hebben we goede schoenen aan, het gras is hoog en nat. Yes we vinden de speelpolder. We vinden een grote tak met de naam Hooge Nesse erin gekerft en een super mooie vogel bovenop en daarnaast een kabelbaan. Nim probeert op de kabelbaan te springen maar het is veel te hoog. Dan ineens beseft Pauline dat we aan de verkeerde kant van de kabelbaan staan.We roetsjen lekker een paar keer van de kabelbaan, voordat we besluiten om verder te lopen. Achter het begin van de kabelbaan is een groot veld met allereerst een XL picknick tafel. Ook op deze plek is het duidelijk dat sommige mensen graag samen komen, maar helaas laten ze al hun afval gewoon op en rond de picknick tafel slingeren.

We lopen het veld op en laten (gelukkig) het afval achter ons. Midden op het veld staan 2 mooie houten sculpturen, een bever en een uil. Aan de randen van dit veld vinden we leuke speelplekken, tunnels en 2 touwparcoursen (waarvan 1 net iets te hoog voor Nim). En op dit moment beseft Pauline dat we vergeten zijn om haar schoenen waterdicht te maken.

Tunnels. Ze zijn eigenlijk niet heel erg boeiend, maar als ze er zijn loop je er doorheen en niet langs.


Achter de kabelbaan, aan het begin van de kabelbaan, halverwege het veld en aan het einde van het veld. Op al die plekken zijn paadjes te vinden naar meer plekjes. We hebben natuurlijk niet eerst op het bord gekeken waar we precies heen moeten en wat er precies te doen is, dus ienemienemutte. We hebben geluk, het middelste paadje komt uit bij een enorm leuk (speel)huisje. Maar wat is het nou? Een boomhut? Een vogelhuisje? Het is in iedergeval ontzettend leuk om te zien en leuk om in te klimmen en als brandweer naar beneden te glijden.


Omdat we niet eerst op de plattegrond keken hebben we geen flauw idee waar we nog meer heen kunnen. We kiezen dus gewoon weer op gevoel een pad en gaan wandelen en wandelen en wandelen. Als we bij een picknicktafel komen stoppen we even en eten we lekker even onze lunch.


We ontdekken een verrassend mooi en verwilderd natuurgebied met goed onderhouden wandelpaden. En ondanks dat het gebied naast de opening van een treintunnel ligt is het hier verder rustig in een anders druk gebied. Pauline bikkelt door met haar natte voeten en Nim ook met zijn verkoudheid, maar dat komt langzaam op zijn einde en we keren terug naar de auto.


Terug bij de parkeerplaats maak ik voor dit artikel nog even een foto van het bord bij de ingang. Hadden we dat maar eerder gedaan, dan hadden we nog veel meer gezien. Door een wilgentunnel lopen, kikkerszoeken in een poel, iets met een draglineschot (wat dat ook is) een knuppelpad en nog veel meer. We zijn niet fit en al te moe om ook de rest van deze heerlijke speelpolder (die je ook net zo goed speelbos kunt noemen) te ontdekken.

Hier vind je Speelpolder Hooge Nesse

Veerweg, Zwijndrecht.
Parkeren: Er is niet echt een parkeerplaats, wij parkeerden langs de (doodlopende) weg bij de ingang.
Meer info klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest