Speelpolder Hennipgaarde

De laatste week van de zomervakantie is ingegaan en het weer begint eindelijk een beetje op zomer te lijken. Ik besluit nog wat extra uurtjes vrij te nemen om als gezin van het lekkere weer te genieten. We hebben geen zin om ver te gaan, zin in genieten van natuur en water en uiteraard zin in rust. Het wordt Speelpolder Hennipgaarde bij de Rottemeren, een plek die hopelijk alles biedt wat we zoeken.


De route naar de speelpolder is een hoop geslinger door Rotterdam om vervolgens in een uitgestrekte groene polder uit te komen. Eenmaal aangekomen bij de speelpolder rijden we de dijk af en parkeren de auto in een groot leeg veld. Dat begint goed, we zijn de enigen die hier met de auto zijn gekomen, dus hopelijk is het niet druk.


De Speelpolder is enorm groot en alleen wij en 2 moeders met kinderen zijn er. We zien zand, water, speeltoestellen en heel veel groen. Nim gaat gelijk spelen en Pauline en ik zoeken een lekker plekje om ons kleedje neer te leggen en te genieten van Nim die gelijk weer vriendjes heeft gemaakt en heerlijk aan het spelen is.

Natuurlijk ga ik met Nim mee op pad door de speeltuin. Mijn enkel is nog steeds niet volledig genezen, dus klimmen en klauteren zit er voor mij helaas niet in. Maar aangezien Nim snel vriendjes maakt verveelt hij zich gelukkig niet in zijn eentje.


Een speelpolder is natuurlijk niet compleet zonder waterbeestjes. Als we langs het riet lopen horen we wel 20 kikkers, groot en klein, het water in springen. En we zien dat het water ook vol zit met talloze kleine visjes. Het grote water is troebel, dus geen idee hoe groot de papa en mama vissen zijn. Voor wie het leuk vindt loopt er ook een blotevoeten pad rond het water en door een donkerbos(je).


Uiteraard is het trekvlot het populairst bij alle kinderen, waarvan er na de lunch een stuk meer bij zijn gekomen. Maar desondanks is het nog steeds lekker rustig. Nim gaat wel 100x heen en weer om kinderen aan alle kanten van de plas op te halen en samen te spelen.


Ondanks de grote plas wagen toch weinig kinderen zich in het water, geen idee waarom. Het is schoon, stromend water en heerlijk op deze warme dag. Nim daarentegen hangt lekker met zijn voeten in het water van het vlot en wandelt door het water. Maar het leukste is natuurlijk om heel hard in het water te springen en een grote plons te maken. Maar als Nim dat doet in een te ondiep stukje krijgt hij enkel een gezicht vol modder, haha.


Vanaf ons plekje, een boomstam bank, hebben we zicht op de hele speelpolder. Wij vinden het altijd belangrijk dat tenminste één van ons altijd een oogje heeft op Nim. We hebben te vaak verhalen gehoord van verdronken kinderen in ogenschijnlijk ongevaarlijk water, dat zal ons niet overkomen.


Terwijl ik met Nim door de speeltuin raas en foto’s maak, ontspant Pauline op het kleedje met een goed boek.

De speelpolder is heerlijk, we verlaten de speelpolder dan ook met een voldaan gevoel. Alles wat we zochten hebben we gevonden. Wat ons verbaasd eigenlijk, want op een plek als deze, op een zonnige dag, hadden we drukte verwacht. Maar de hele speeltuin is bedekt met een groen deken die nauwelijks platgelopen lijkt te zijn.
De speeltuin is letterlijk maar ook figuurlijk een groene speeltuin, 3 grote zonnepanelen voorzien een pomp van stroom om het water in de speelpolder te laten stromen en schoon te houden.

Hier vind je Speelpolder Hennipgaarde:

Nely Gambonplein, Zevenhuizen
Parkeren: Bovenstaand adres brengt je naar de Willem-Alexander Roeibaan aan de linkerkant, de speelpolder en parkeerplaats bevinden zich aan de rechterkant.
Toilet: Voor zover ik kon zien was er geen.

Meer info over Speelpolder Hennipgaarde: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest