Speelnatuur van OERRR Oisterwijk

We beginnen deze paasdag met het zoeken naar eitjes in de tuin. Daarna gaan we op zoek naar een avontuur in de natuur. We weten precies waar we dat avontuur gaan vinden. In speelnatuur in één van onze favoriete natuurgebieden, de Oisterwijksebossen. De Speelnatuur van OERRR Oisterwijk.


We zijn al vaak in de Oisterwijksebossen geweest. Onlangs nog voor een bijna 14 vennenwandeling en meermaals voor korte wandelingen of een bezoekje aan de Rode Lelie. Maar nooit eerder zijn we in de speelnatuur van OERRR geweest bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. We betaalden de € 1,50 entree en gingen op pad.


Het warme lente zonnetje schijnt schitterend tegen het frisse lente groen. De bosvloer warmt op en het bos is gevuld met een heerlijke geur van gedroogde dennennaalden. Terwijl Nim er vandoor stuift en over omgevallen bomen en boomstammen klautert.


In eerste instantie vragen we ons af wat er naast deze boom en boomstammen nog meer te doen is. We zien zo 1, 2, 3 niet erg veel speel mogelijkheden. Maar het was gewoon precies achter ons en we waren er straal langs gelopen. We vinden een heerlijke dalletje met niet 1, maar 2 waterpompen. En sterk ruikende modder en poeltjes water. Maar dat deert Nim niet en hij rent van hot naar her en pompt water (of laat mij water pompen eigenlijk). En terwijl ik sta te pompen organiseert hij een race tussen 2 takjes om te kijken wie het eerst naar beneden stroomt.

Rennen, pompen, spelen, rennen pompen, spelen en nog eens rennen pompen en spelen. Zo gaat het een hele lange tijd door. Nim geniet zichtbaar en hoorbaar. En we hebben het rijk bijna voor ons eigen alleen, ondanks dat de parkeerplaats vol me auto’s stond.


Het loopt tegen half 3 en ineens begint het druk te worden in de speeltuin. Maar we zijn hier al ruim 2 uur aan het spelen dus eens rond kijken of er nog andere speelplekken zijn. Maar op een boom met een laaghangende tak, omgevallen bomen en een soort loopgraven na vinden we weinig interessants. We klimmen dus nog even wat over bomen heen en gaan op zoek naar een plekje op het terras. We hebben genoten in de speelnatuur, maar voor iets waar je entree voor betaald vond ik dat er vrij weinig te spelen was.


Wist je dat de meeste mensen raar op kijken als een volwassen man appelsap besteld. Het zal vast ongebruikelijk zijn, maar ik hou er van. Gelukkig kon ik de ober daar vandaag niet op betrappen. Ik was alleen wel jaloers op Nim. Hij kreeg er namelijk een rietje en snoepje bij, ik kreeg een glas. Als we ons drinken op hebben besluiten we om nog even de benen te strekken. We maken een ingekorte wandeling langs de witte route en in het bos is het gelukkig heerlijk rustig. Als we weer rond zijn stappen we weer lekker in de auto en op naar huis.

Hier vind je Speelnatuur van OERRR Oisterwijk:

Van Tienhovenlaan 4, 5062 SK Oisterwijk
Parkeren: Kan op de parkeerplaats van het bezoekerscentrum. Maar kom op tijd want hij is snel vol.
Meer info over de Speelnatuur van OERRR klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest