Speelnatuur OERRR landgoed Haarzuilens

Na weken van binnen zitten kunnen we dit weekend er eindelijk weer een dagje op huis. Het is vandaag aan Nim om te kiezen wat we gaan doen. We hebben het al een tijdje over een ‘nieuwe’ natuurspeeltuin van OERRR tegenover één van onze favoriete geitenboerderijen. Geitjes aaien en spelen in de natuur, op naar Speelnatuur OERRR landgoed Haarzuilens.


De geitenboerderij in kwestie is natuurlijk de Geertjes Hoeve. Als we er aan komen is tot onze verbazing de parkeerplaats omgetoverd tot een betaald parkeren parkeerplaats van Natuurmonumenten. Ik begrijp dat het geld kost om de natuur te beschermen, maar ik vind wel dat de natuur in gaan altijd gratis moet zijn en doneren vrijwillig. Nadat we even geitjes hebben geaaid steken we de straat over naar de speelnatuur. Ook om de speelnatuur in te gaan moet je blijkbaar betalen. Een klein prijsje voor het onderhoud van de speelnatuur kan ik in komen, beter dan de hoge parkeerkosten.


Maar los van onze verbazing dat zelfs de natuur niet meer gratis is, ziet de speelnatuur er wel ontzettend gaaf uit. Je moet in deze periode alleen wel door de kale takken, uitgebloeide planten en modder heen kunnen kijken.


Er is zo ontzettend veel te doen dat we eigenlijk niet zo goed weten waar te beginnen. Na even lekker wat water te hebben gepompt lopen we een rondje. Nim besluit een gokje te wagen op een klimtouw over water dan dieper is dan zijn laarzen hoog. Maar zonder nat te worden gaat hij meermaals heen en weer.


We springen over boomstronken, glijden door de modder en balanceren op boomstammen. We hebben pret, maar beseffen ons ook dat dit echt een plek is voor een warme dag. En een warme dag is het vandaag, ondanks het zonnetje toch niet. Er waait een harde en koude wind en het aantal wolken neemt ook nog eens toe. We proberen nog op te warmen met wat thee, maar besluiten het toch al gauw weer voor gezien te houden. We hebben in ieder geval even wat (hele) frisse lucht en beweging gehad, dat is waar het om ging.


Nog even tevergeefs proberen te modder van onze schoenen af te wassen. En dan op naar het winkeltje van de Geertjes Hoeve voor Hak Honing en een lekker stukje geitenkaas.

Hier vind je Speelnatuur OERRR landgoed Haarzuilens:

Thematerweg 10c, 3455 SN Haarzuilens
Parkeren: Kan op de betaalde parkeerplaats van Natuurmonumenten. Als je een plekje weet waar je gratis kunt parkeren dan horen we het graag.
Meer info over de speelnatuur klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest