Speelbos Ravottia

Vlak naast Capelle a/d IJssel ligt het Schollebos, een heerlijk recreatiebos vol met dingen om te doen. Zo vind je hier naast Petit-(pannenkoeken)restaurant Schollebos, Speelbos Ravottia. In dit speelbos kan je heerlijk spelen met water, klimmen, klauteren, glijden, van de kabelbaan en nog veel meer.


Je kan Speelbos Ravottia dus heel leuk combineren met een pannekoek (of iets anders) eten bij Petit-restaurant Schollebos. Vanaf het terras kan je een klein deel van het Speelbos zien liggen.


Lekker waterpompen en kikkers zoeken in het water. Enige nadeel is dat dit stukje water best stinkt, dus of het heel gezond is om in te spelen weet ik niet. Maar er is gelukkig genoeg te doen, boven op de heuvel staan een hoop (nieuwe) speeltoestellen om je lekker uit te leven. Dus ga lekker klimmen, klauteren, glijden, draaien, wippen. Misschien verstandig om voor het eten te doen, haha.


En dan iets voor de aller dapperste. Drie ontzettend hoge palen om in te klimmen, de ene nog moeilijker dan de andere. Durf jij helemaal naar boven te klimmen? Wij in ieder geval wel!

Maar waar is dan het bos? Vanaf de heuvel glij je via de glij baan of vlieg je met de kabelbaan zo het dicht begroeide bos hier. Hier in het bos kan je heerlijk ravotten en bijvoorbeeld hutten maken. Of gewoon 100x van de glijbaan en de kabelbaan zoals Nim.

Hier vind je Speelbos Ravottia:

Bermweg 133 2907 LD Capelle aan den IJssel
Parkeren: Er is een kleine parkeerplaats naast het restaurant, maar verder langs de bermweg meerdere grote.
Meer info over Ravottia: bestaat niet
Meer info over Restaurant Schollbos: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest