Speelbos Nieuw Wulven

Ik hou van plekjes waar je online nog maar weinig kunt vinden en waarvan je eigenlijk niet zeker weet of het de moeite waard gaat zijn. Van Speelbos Nieuw Wulven kan je online wel wat informatie en foto’s vinden. Maar ik werd er nooit heel enthousiast van en ondertussen kon ik hem ook niet uit mijn hoofd zetten. Het beste wat je dan kunt doen is op ontdekkingsreis gaan.


Vanaf de parkeerplaats moeten we een stukje lopen voordat we in het speelbos aankomen. Maar de route erheen is tevens een Beleefroute, dus saai is het zeker niet. Wij laten ons echter niet verleiden om door het natte gras van de heuvel af te rollen, onze energie op te maken door te hollen als een haas, ons te verstoppen als een fazant of door één van de andere leuke opdrachten. We lopen gelijk door naar het speelbos.

Speelbos

Yes er is een waterpomp, dat heb je toch minimaal nodig om onze stempel van goedkeuring te krijgen. Nog voordat we de spullen hebben neergelegd zijn we Nim al kwijt en hoor ik hem in de verte naar me roepen. Ik moet natuurlijk met hem mee om lekker te spelen, foto’s en filmpjes te maken samen. Pompen tot mijn armen niet meer kunnen, glijden over de .. ja hoe heet die rubberenmat? En natuurlijk schommelen, klimmen en klauteren.


Tijd voor de lunch. Terwijl Nim op een paaltje zit, mama aan de tafel en ik in de hangmat chill valt het me ineens op dat rondom het speel’bos’ een dijkje zit met in aan elke zijde een in/uitgang.

En in het midden staat een vlaggenmast met daarin een vlag gehesen en aan de zijkant staat een geschrift gegraveerd over soldaten. Het lijkt erop dat het speelbos een fort moet voorstellen. Na nog wat zoeken online ontdek ik dat de speeltuin gebouwd is op de plek van aan voormalig romeins fort.


Het is weer tijd om water te pompen, heeeel veel pompen. De afstand van de pomp naar de zandbak is heel lang en er is dus heel veel water nodig om daar te komen. Als het water er eenmaal is speelt Nim heerlijk opzichzelf met zand, water en takjes.

Klimparcours


Het is tijd om eens verder te gaan en te kijken wat er nog meer te beleven is buiten het speelbos. En dat is een klimparcours over groene slootjes vol leven.


Terwijl de tribunes vol visjes ons vanuit het water toejuichen wagen we ons aan het parcours. En wat aanmoediging is wel nodig, want de 2e hindernis heeft letterlijk een twist. Een evenwichtsbalk met een touw lijkt niet moeilijk, maar als de evenwichtsbalk rond draait dan is het net even wat anders. Als afsluiter een wiebelende rubberenmat zonder enige houvast. Slimmerik Nim gaat op zijn billen zitten en schuifelt zo naar de overkant en mijn armen zijn gelukkig lang genoeg om snel te volgende paal vast te pakken.

Nieuw Wulven


Hoewel het speelbos niet echt in het bos ligt en je ook niet vanuit de het speelbos direct het bos in loopt is er wel echt een bos naast. Voordat we terugkeren naar de auto maken we nog een klein wandelingetje langs een mooi stukje water.

En bij een bruggetje aan het einde hebben we de grootste lol. Onder de brug zit een kikker met een gekke kwaak die lijkt op een gek scheetje en elke keer kwaakt als je over de brug loopt.


Het is een heerlijk groene omgeving waar we zeker nog een keer terugkomen voor een wandeling. Vanaf hier is het tevens nog geen 2km wandelen naar Fort Vechten, een plek die ook nog op onze to-go lijst staat.

Hier vind je Speelbos Nieuw Wulven:

Binnenweg 26, Houten

Parkeren: Naast bovenstaand adres is een kleine parkeerplaats (er is ook een grote nieuwe parkeerplaats aan de andere kant van het speelbos, maar die lijkt nog niet geopend te zijn).
Toilet: We hebben geen toilet kunnen ontdekken. Maar ik vermoed dat er iets van horeca word gemaakt, dus wie weet in de toekomst.

Meer info over het speelbos: klik hier
Meer info over de beleefroute: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest