Speelbos ‘In Het Hol Van De Leeuw

In Overijssel ‘bovenop’ de Lemelerberg vindt je een Speelbos genaamd: In Het Hol Van De Leeuw (al beweerd Google dat het Speelbos De Lemelerberg heet).
Misschien wel één van de hoogst gelegen speelbossen van ons land, aangezien de berg ruim 60 meter de lucht in gaat.


De speeltuin is ontzettend ruim en leuk opgezet. Het begint al met de poort om de speeltuin te betreden. Hoe gaaf is deze. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik eerst dacht dat er stond: In het hol van de schaap, maar toen we dichterbij kwamen zag ik dat het de kop van een leeuw was (klinkt een stuk logischer: In het hol van de leeuw).


Meestal begin je met klimmen, klauteren, rennen en vliegen en tegen het einde plof je lekker neer om even uit te rusten. Maar het was zo warm toen we hier waren dat we eerst even neer ploften in de grote hangmatten om te genieten van de koelte in de schaduw, want die heb je hier voldoende onder de mega hoge bomen.


Ruimte om te rennen, mogelijkheden om in bomen te klimmen, een speelhuisje om lekker even in uit te rusten of te verstoppen.


Er zijn genoeg picknicktafels waar je even kan genieten van je lunch, of waar je als ouder lekker even kan zitten terwijl je geniet van het kijken naar de kids die heerlijk aan het spelen zijn.
Heb je zelf geen lunch meegenomen? Geeft niet, vlak naast het Speelbos zit een gezellig restaurantje waar je terecht kunt.


Combineer je bezoekje aan het speelbos met een wandeling over de Lemelerberg. Een ontzettend mooi natuurgebied waar, de hagedissen rond hangen onder het informatiebord waarop staat dat er hagedissen in het gebied wonen en muisjes zich niet druk leken te maken om onze aanwezigheid en gewoon lekker zijn gangetje ging.

Hier vind je Speelbos In Het Hol Van De Leeuw:

Kerkweg 32, Lemele
Er is een ruime parkeerplaats met informatieborden over het gebied en diverse wandelroutes.
Meer info: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest