Speelbos de Elzen

In de zomer van 2020 gingen we op zoek naar een speelbos in De Elzen, zonder succes. Maar we vonden wel een Elfjesbos. Dit jaar gingen we op bezoek in het Elfjesbos en vonden (ook) een gloednieuw speelbos. Ga je mee op ontdekking in het nieuwe speebos?


Ok ik zal eerlijk zijn, we vonden het niet bij toeval. We werden op Instagram een tijd terug getipt dat ze bezig waren met een nieuw Speelbos in de Elzen. Wellicht heeft ons eerste artikel over de gefaalde zoektocht ze aangespoord het op te knappen. En dat opknappen hebben ze heel goed gedaan.

Waar veel speelbossen gebruik maken van stilstaand water, wat op den duur gaat stinken en ongezond, hebben ze hier gebruik gemaakt van het aanwezig natuur water. Hierdoor kan je over stenen springen, boomstammen lopen en aan een touw slingeren, over kristalhelder en gezond water. Of breng het water nog wat extra in beweging door het omhoog te pompen in de waterspeeltuin.


Wat in de verdwenen speeltuin nog wel aantroffen was een tunnel. Nu zijn er 3 tunnels. De steigers van het trekvlot zijn gebleven, maar nog steeds zonder trekvlot. Wat begrijpelijk is want het water is best diep. Een tribune? Geen idee of er leuke optreden georganiseerd worden, zo niet, dan doe je dat toch gewoon zelf?

Maar er is meer. Omgevallen bomen om te klimmen, schommel in een boom, begin van een wilgentipi en een heleboel groen.

Hier vind je Speelbos De Elzen

Noorder Elsweg 6A 3329 KH Dordrecht
Parkeren: Er is een ruime parkeerplaats bij de ingang van het speelbos.
Meer info over de opknapbeurt: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest