“Speelbos” Barendbos

We hadden zondag wat te zoeken in Barendrecht en dachten, nu we er toch zijn. Nou nu we er toch zijn zoeken we nog even een leuk plekje voor Nim om te spelen en voor ons om van het lekkere weer te genieten. In de buurt was Speelbos Barendbos. Dat klinkt goed en ook de website van Staatsbosbeheer laat een plaatje zien van een lekker groen bos. Dus nu we er toch zijn..


We zijn gearriveerd maar zijn wel een beetje in de war. Waar is het bos? Ik begin maar even met een paar overzicht foto’s om je te laten zien waarom we in de war zijn. Hoewel we op een mooie, groene, rustige en uitgestrekte speelplek uitkijken. En hoewel er hier en daar wat plukjes jonge bomen staan, kwalificeert dit toch echt niet als bos. Natuurspeeplaats Barendpolder had een mooie naam geweest en precies gevangen wat deze leuke plek is.


Maar de polder in dit bos is in ieder geval heel erg mooi en ruim. Vol met obstakels die samen een stormbaan vormen. We starten gewoon ergens en gaan de obstakels één voor één langs. Althans, degene waarbij er geen 100% garantie is dat we in het water vallen. Want veel hindernissen gaan over het water.


En er is (voor zover we konden zien) geen makkelijke weg om het water heen. Dus we moeten allemaal onze droge kleren op het spel zetten.

Het volgende onderdeel is horde lopen. Of toch niet?


De meningen waren verdeeld, maar Pauline en ik dacht toch echt dat het de bedoeling was om door het zand te tijgeren. Gelukkig kon ik foto’s maken als excuus gebruiken om niet met kleren vol zand te eindigen.


We gingen toch al kris kras over de stormbaan, dus is het niet erg dat we aftakken naar een klein watertje met een steiger en een vlot. Er staat een groot bord met verboden te zwemmen, dus natuurlijk ligt het water vol met kinderen. Maar ja, hoe verklaar je een speelvijver hebben met een zwemverbod? Gelukkig waren wij toch niet van plan om te zwemmen, maar lekker met de voetjes in het water kunnen we Nim niet ontzeggen.


Het trekpontje is wat klein en wiebelig dus ik ga met Nim via een balk naar de overkant. We spotten namelijk een kabelbaan in de hoek dus die moeten we natuurlijk uit proberen. Naast de kabelbaan blijkt ook nog een klein speeltorentje verstopt te staan.


We lopen via de achterkant in een rondje terug naar het water. Hier stuitten we op een kanosteiger die onderdeel is van de Blauwe Verbinding. Die ga ik onthouden en wie weet komen we hier nog een keer terug met onze kano.


Als we genoeg bij en in het water gespeeld hebben kijken we nog even verder. Er zijn nog genoeg obstakels te ontdekken in de uitgestrekte polder.


Als we eigenlijk al een beetje op de terug weg naar de auto zijn spot ik nog één paadje die we niet gehad hebben. Een schitterend smal paadje met begroeiing aan beide kanten met mooie bloemen er tussen. Nim wilt niks overslaan natuurlijk en neemt razendsnel ook nog deze obstakels. Hierna vraagt hij of hij nog één keer een paar mag doen die hij het leukst vondt. Nou vooruit dan.


Maar dan opeens gebeurt er iets wat we nog niet eerder hebben meegemaakt als ouders en toch één van je grootste angsten is. Nim had bij het spelen in het water natuurlijk zijn schoenen en sokken uitgedaan. En hij rende al enige tijd rond in het met bloemen bezaaide grasveld waar Hommels en Bijen van bloem naar bloem vliegen. Achteraf gezien hadden we kunnen weten dat hij een keer op een Bij ging staan en gestoken zou worden.

Terwijl hij naar mij toe hinkelt houdt Nim zich groot, maar zodra hij veilig bij me is barst hij in tranen uit. Het was niet gissen wat er aan de hand was, want dat wist hij ons precies te vertellen. En inderdaad onder zijn voet zat de angel van een Bij. Nadat ik de angel eruit heb gehaald en er een pleister op zit knuffelen we nog even. Pauline liep een stuk achter ons maar is ook snel gekomen dus nog even wat extra knuffels helpen een heleboel.

Geen fijne manier om het avontuur te eindigen. Maar laten we het zo bekijken, we hoeven ons vanaf nu niet meer zorgen te maken of Nim allergisch is voor het gif van Bijen.

Hier vind je Speelbos Barendbos a.k.a. Natuurspeelplaats Barendpolder:

3e Barendrechtseweg 515 2991 SH Barendrecht
Parkeren: Bij de ingang is een onverharde hobbelige parkeerplaats. Maar je kan ook aan de overkant staan.
Meer info over Barendbos klik hier (daar kan je ook zien waarom wij iets heel anders verwachtte)

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest