Space Expo

Nim is een enorme fan van de ruimte en alles wat daar mee te maken heeft. Als je hem vraagt welke planeten er allemaal in ons sterrenstelsel zijn dan krijg je ze helemaal correct op volgorde vanaf de zon. Zijn kamer schreeuwt ruimte met een aardbol lampje, planeten mobiel (die we voor zijn 7e verjaardag zelf maakten) ruimte boeken en zijn favoriete planeten dekbed. In 2019 nam ik onze ruimte fan daarom mee naar Space Expo in Noordwijk. Om meer te leren over de ruimte en ruimtevaar en echte ruimtevaartuigen te kunnen zien. Vanaf nu delen we dit avontuur ook met jullie, beter laat dan nooit.


Ok je hebt me betrapt, dit uitje was natuurlijk niet alleen voor Nim. Ik vond het stiekem zelf ook heel leuk om naar Space Expo te gaan. Ik heb zelf ook nog nooit een echte satelliet of ruimtevaartuig gezien en mijn kennis van de ruimte kon wel wat opfrissing gebruiken.


Staan we eerst naast een echte raketmotor, mogen we vervolgens zelf ons eigen mini raket lanceren.


En niet veel later zitten we dan zelf in de ruimte, in een echt ruimte station. Ik denk dat ze Nim’s astronauten kostuum zo overtuigend vonden dat ze dachten dat we echte astronauten waren die naar de ruimte moesten.


Eenmaal op de maan aangekomen mochten we testen hoe hoog we konden springen zonder de zwaartekracht van de aarde. Wel op een veilige testbank zodat we niet per ongeluk de oneindige ruimte in zouden vliegen.


Tijd voor lancering terug naar de aarde en weer terug naar huis als echte astronauten. We hebben genoten van ons avontuur in de ruimte en van het uitzicht over de aarde vanuit de ruimte.

Er was nog veel meer te zien in de ruimte, maar het blijkt dat ook mijn kennis van fotograferen bij weinig licht wat roestig was en dat de meeste foto’s zijn mislukt. Dus om alles te bewonderen zit er dus niets anders op dan het voor jezelf te ontdekken.

Hier vind je Space Expo:

Keplerlaan 3, 2201 AZ Noordwijk
Meer info over Space Expo klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest