Toen ik zwanger was vond ik het heerlijk om voor de baby verzorgingsproducten te gaan kopen. Wel dagen lang heb ik getwijfeld wat ik zou nemen. Aan alle flesjes heb ik wel even geroken en uiteindelijk won toch Zwitsal het  qua geur. De mini’s ervan gingen mee naar huis en ik nam ook het een en ander van Neutral mee mochten we een baby krijgen die slecht reageert op Zwitsal. Het laatste bleek waar, al gauw werd baby Nim rood en droog van de Zwitsal verzorgingsproducten, weg ermee dus. Gelukkig had ik maar 3 mini’s gekocht! Een hele tijd ben ik zoekende geweest wat nu, pas toen hij 1,5 jaar was had ik wat gevonden. Maar, na de vraag of ik eens de producten van het merk MÁDARA uit Letland wilde proberen zei ik meteen ja. Met 100% natuurlijke en ecologische producten, en gecertificeerd volgens de internationale ECOCERT norm, leek het mij zeker het testen waard!

‘MÁDARA cosmetica bevat biologisch gecertificeerde natuurlijke extracten van planten uit de Baltische regio en beschikt over de unieke intensiteit van de werkzame stoffen. Uittreksels uit Baltische planten in combinatie met andere natuurlijke stoffen creëren zeer effectieve natuurlijke cosmetica. De effectiviteit van MADARA cosmetica is dermatologisch getest.’ – MÁDARA

3

MÁDARA heeft enorm veel producten, maar wij gingen twee producten van de baby lijn testen. Namelijk de OAT & LINDEN SHAMPOO en de PROTECTIVE BABY CREAM.

Laat ik beginnen met de geur, want eerlijk is eerlijk.. daar gaan we toch allemaal als eerst op af? Nou, ik was heel blij verrast! Beide producten ruiken heerlijk, niet perse een baby geur maar het is wel ontzettend zacht en je blijft er echt aan ruiken. De verpakking ziet er ook fris en clean uit… En het mooie is: Door het ECOCERT certificaat weet je dat de flesjes en tubes recyclebaar zijn, en dat zeker 95% van de ingrediënten in de producten een natuurlijke oorsprong bevatten. De resterende 5% van de ingrediënten zijn strikt gereguleerd en staan ​​voor mineralen, organische zuren en andere stoffen. Deze stoffen zijn identiek aan die in de natuur, maar kunstmatig geproduceerd.

‘ECOCERT verbiedt het gebruik van synthetische parfums, synthetische conserveermiddelen zoals parabenen, propyleenglycol en andere synthetische ingrediënten.’ – MÁDARA

Dat is voor ons, met een kindje met eczeem plekken een enorm pluspunt! Er kwamen dan gelukkig ook geen reacties op het gebruik met de shampoo of cream. Maar, dat kan per kind natuurlijk enorm verschillen dus pin me er niet op vast ;).

2Goed, even over de shampoo. Nim heeft natuurlijk een flinke dikke bos blonde haren. Die ook altijd alle kanten op pieken dan de juiste ;). Minstens twee keer per week wassen we zijn haartjes dan ook om het enigszins in bedwang te kunnen houden. De OAT & LINDEN SHAMPOO bevalt ons goed, een glanzende zachte haarbos houd de kleine man eraan over.

De shampoo bevat de actieve ingrediënten Roos en Haver. Roos heeft kalmerende, samentrekkende en reinigende eigenschappen. Haver heeft vochtinbrengende, irritatie- en ontstekingsremmende eigenschappen. Een flesje van 200ml kost 12,50.

1Dan de cream. Oh oh, wat ruikt die zalig! De creme smeert goed uit en trekt vrij snel in het huidje, nog uren erna ruik ik vleugjes van de cream als ik mijn neus in Nim zijn nekje steen. De tube werkt trouwens ook erg fijn, een klein kneepje er in en de creme komt er goed uitzetten.

De PROTECTIVE BABY CREAM heeft o.a als actieve ingrediënten Zonnebloem en Reine Pruimpitolie. Zonnebloemolie is een geweldige dragende olie met goede huidverzachtende eigenschappen, tevens bevat het vitamine E. Reine pruimpitolie is een natuurlijke plantaardige olie, geperst uit pitten van pruimen. Het brengt zachtheid, verzorging en hydradatie aan de beschadigde huid. Tevens ook rijk aan vitamine E.

Ik zei toch dat de cream zo heerlijk ruikt? Dat komt omdat deze een erg fruitige toon en een kern heeft, gemaakt van amandelen met vleugjes marsepein. Mmm! De tube bevat 50ml creme en kost 14,50.

5Wist je trouwens, dat je je kindje het best droog kan deppen met hydrofiele doeken? Wij gebruiken tegenwoordig de doeken van Imps & Elfs, die zijn wel 100 x 100cm. Groot zat voor een peutertje dus en heel fijn in gebruik!

Wat vind jij van de MÁDARA producten, nu ik er wat over verteld heb? Kende je het al?

 

 

Bron van de informatie in dit artikel.

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.
icon_S

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp