Pyramide van Austerlitz

De Pyramide van Austerlitz, midden in de Utrechtse Heuvelrug ontdekten we dit stukje ongebruikelijke historie, een uitkijktoren bovenop een pyramide van grond en gras.

Vanaf de parkeerplaats aan de Zeisterweg kan je via verschillende paden naar de Pyramide lopen die midden in het bos ligt. Wij kozen niet voor het (makkelijke) hoofdpad, maar wij liepen de gezelligere zand paadjes door het bos.
Helaas was i.v.m. corona de pyramide zelf gesloten maar normaal gesproken kan je hem (tegen betaling) ook beklimmen om van het uitzicht te genieten. Maar je kan er wel rondom wandelen en van alle kanten bekijken (spoiler: hij ziet er vanaf elke kant hetzelfde uit).

Nu denk je vast dat deze van enorm belang was in vroeger tijd, maar helaas de waarheid is minder romantisch. De Pyramide van Austerlitz is namelijk gebouwd om te voorkomen dat soldaten zich gingen vervelen terwijl ze gestationeerd waren in dit gebied.
Wat wel van groot historisch belang is is de naam, deze is namelijk door niemand minder dan keizer Napoleon Bonaparte bedacht (het waren zijn soldaten die de toren hebben gebouwd ter ere van hun keizer).

Aan het begin van het bos, naast de parkeerplaats, zit een restaurant met toepasselijk de naam Pyramide van Austerlitz. Naast het terras bevindt zich een hele grote speeltuin waar kinderen zich lekker uit kunnen leven, terwijl papa en mama een (simpel) hapje en drankje halen bij de zelfbediening en even tijd hebben om bij te komen van het wandelen.

Hier vind je de Pyramide van Austerlitz:

Zeisterweg 98, 3931 MG Woudenberg
Je kan er gratis parkeren.
Meer informatie vind je hier: https://www.pyramidevanausterlitz.nl/

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest