Oertijd Museum

If I could turn back time, dan zou ik niet terug gaan naar de tijd van de dinosaurussen. Heb je die tanden gezien? Nee? Nou misschien moet je dan eens naar het Oertijd Museum in Boxtel gaan en jezelf laten onderdompelen in een wereld van Oertijd en Dinosaurussen.


Een gigantisch skelet van een mosasaurus, fosielen, levens echte dinosaurussen bizarre vissen en een megalodon wachten op je in het museum. Fascinerend om een wereld van miljoenen jaren geleden te ontdekken en een idee te krijgen van hoe eng het zou zijn om in die tijd te leven.


Als je nog niet onder de indruk was dan zal het volgende deel beslist een ‘wauw’ uit je mond doen rollen, wanneer je oog in oog staat met een gigantische langnek dinosaurus skelet. En als je naar beneden kijkt zie je zijn vriendje, waaronder een Plesiosaurus en een T-Rex.

Bizar om te bedenken dat deze gigantische beesten ooit rondliepen waar je nu dit verhaal zit te lezen.


Skeletten, fossielen, tentoonstellingen zijn allemaal ontzettend interessant, maar als kind wil je natuurlijk maar één ding: ‘Echte’ dinosaurussen zien. Nou loop dan maar eens naar buiten naar de waar je een tuin en bos vol levensechte dinosaurussen en bijzondere bomen en planten kan bewonderen in hun ‘natuurlijke’ habitat.

Hier kom je er ook achter dat er veeeel meer dinosaurussen zijn dan de Stegosaurus, T-Rex, Brachiosaurus en Triceratops. En je raadt het misschien al, dit is geen Stegosaurus maar een Kentrosaurus.


Je hebt het vast al geraden, dit is wel een Stegosaurus. Zie je de verschillen?


Naast een leuk museum is het ook nog eens een heerlijke wandeling door het bos terwijl je de verschillende soorten dinosaurussen ontdekt.


Genoeg te zien maar als je van wandelen nog niet moe bent geworden kan je een fossiel opgraven of spelen in de speeltuin. En binnen kan je in de bioscoop ruimte een film kijken of een simpel hapje eten in het restaurantje voordat je een souvenir koopt en weer naar huis gaat.

Dus zijn je kinderen fan van dinosaurussen (of ben je dat zelf) dan is het Oertijd Museum zeker een plek waar je een keer geweest moet zijn.

Hier vind je Oertijd Museum Boxtel:

Bosscheweg 80, 5283 WB Boxtel
Er is ruime (gratis) parkeergelegenheid bij het museum.
Meer informatie en tickets: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest