Natuurspeeltuin Beverbos

Yes! We kunnen eindelijk weer eens naar buiten in het weekend. Althans, naar buiten in de zon en zonder ijskoude harde wind. Nim en ik gaan vandaag al vroeg met zijn tweetjes op pad met een leuke Natuurspeeltuin tussen Zuidland en Simonshaven. En dan heb ik het natuurlijk over Natuurspeeltuin Beverbos.

We zijn er zo vroeg dat de zon nog maar net volledig zichtbaar is in de lucht en ons bijna recht in het gezicht schijnt. Op onze auto na is de parkeerplaats dan ook helemaal leeg, evenals de fietsenstalling. Nim merkt hier een gaaf tunnel effect op als hij door de staanders van de fietsenstalling heen kijkt. Leuk om te zien dat hij net als ons steeds meer rond zich heen begint te kijken en dit soort moois ontdekt.


Bij de ingang van het Beverbos, vlak achter de parkeerplaats, worden we begroet door 2 bevers. We zijn welkom in hun speelbos maar we moeten wel beloven dat we niets kapot maken en ons afval netjes opruimen. Nou dat is een belofte die wij zonder problemen kunnen maken, want slopen en vervuilen hebben we een hekel aan. We lopen vol enthousiasme het bos in en horen ze nog roepen ‘pas op voor de plas water’. Daarmee bedoelden ze denk ik de grote plas water bij de tunnel die we tegen kwamen. Net iets te diep voor ons schoenen, dan maar naar een ingang een paar stappen verder.


We zien meteen dat dit een plek is waar we ons prima gaan vermaken met klimmen en klauteren en spelen in het zand. Nim gaat er natuurlijk gelijk vandoor en klimt en klautert over alles heen wat hij kan vinden. Maar hij gaat ook aan de slag met tekenen in het zand, iets wat hij ook ontzettend leuk vindt. Hij tekent een grote voetafdruk, van Godzilla natuurlijk want daar is hij de laatste tijd helemaal fan van.


Als Nim de Monkeybar Rings probeert komt ie al snel in de knel. Hij positioneert zijn handen onhandig en kom niet verder. Haha, ja daar hang je dan. Gelukkig is het niet hoog en ben ik er snel bij om hem op te vangen.


De speeltuin ligt aan een groot meer, de Stompaardseplas en welke natuurspeeltuin aan het water heeft er nou geen vlot? Nou ik vermoed deze wel in de wat betere maanden van het jaar dan. Want de steigers zijn er, bevestigingspunten voor een touw ook, maar het vlot ontbreekt. Maar één van de steigers is meer dan alleen een vlothalte.


Het is namelijk ook nog eens een touw en balkenbrug parcours over het heldere en best wel diepe water. Ohja en het is ook een ijsbaan geworden door de vorst van afgelopen nacht, dus we hebben ook nog een klein beetje “geschaatst”.


Dan is het tijd voor het spannendste stuk van deze speeldag. Het touwenparcours op meer dan 2 meter hoogte. Zonder aarzelen klom Nim naar boven en deed een rondje over deze touwen. Ik liep eronder hopen dat ik hem niet zou hoeven opvangen. En hem erop blijven wijzen dat zijn duimen onder het touw moeten en niet over het touw voor beter hou vast. Maar natuurlijk hoefde ik hem niet op te vangen, Nim is een kei hierin.

We genieten van het zonnetje en de speeltuin, dit is zelfs nu het nog wat minder is een hele leuke plek om te spelen. Straks als het weer lekker weer is dan draait de door de zon aangedreven pomp weer en stroomt het water door de speelbeek. En dan zijn de toiletten hopelijk ook weer open en hoef je niet meer in de bosjes te plassen.


De Stompaardseplas komt uit op de rivier de Bernisse. Deze stroomt op zijn beurt weer naar de Spui, welke uitmondt in het Haringvliet, die op zijn beurt weer aansluit op de Noordzee. Die connectie met de zee zie je hier ook terug in de vele schelpen die hier aanspoelen. We vinden zelfs een recent overleden schelp waar het schelpdier nog in zit. Met het strand als zijn canvas gaat Nim weer aan de slag met tekenen. Ditmaal tekent hij geen poot afdruk maar Godzilla himself.


Als Nim klaar is met tekenen gaat hij naast zijn Godzilla liggen en samen chillen ze even in de zon op het strand. Vervolgens moet ik er ook nog bij komen liggen en maken we een selfie speciaal voor mama, die thuis is gebleven vandaag. Hier op het strand waait een zacht maar koud windje, dus we gaan snel terug naar de speeltuin. In de speeltuin was geen wind en was het enorm genieten van het warme zonnetje.

We brengen op dit punt de camera terug naar de auto en halen onze lunch op om in de speeltuin op te eten. Het is nog maar 11 uur, maar we hebben honger gekregen. Hierna spelen we samen nog een uurtje in de speeltuin en stappen we weer in de auto. Op weg naar een volgend avontuur.

Hier vind je Natuurspeeltuin Beverbos:

Stompaardsedijk, Simonshaven
Parkeren: Rij een stukje de Stompaardsedijk op, het is de eerste parkeerplaats rechts. Aan de linkerkant rij je langs een Landal vakantiepark.
Meer info over de Natuurspeeltuin klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest