Natuurspeelplaats Groenhovenpark

Het liefste stap ik vroeg in de auto om de wereld ver van mijn huis te ontdekken, maar op sommige dagen is dat gewoon niet mogelijk. Dan is het fijn als er ook leuke plekjes in de buurt zijn waar je even voor een uurtje of 2 terecht kunt om even te genieten.

Onlangs trokken we er daarom op uit om de Natuurspeelplaats in het Groenhoevenpark te ontdekken.


Midden in Gouda genieten we van een ontzettend groene speeltuin vol met leuke houten speeltuinen, begroeide heuvels met glijbanen die niet echt glijden en een kabelbaan. Het hoogte punt voor mij is toch wel de klimmuur met gave muurschildering, zo jammer dat ik met een geblesseerde enkel zit. Maar we zijn hier uiteraard voor Nim en die vermaakt zich uitstekend.


Er is zelfs een touwschommel waar je met meerderen op kan, zoiets had ik nog nooit gezien, wat gaaf.

Hoewel de speeltuin helemaal groen is, houtenspeeltoestellen heeft en glijbanen in heuvel zijn verwerkt zou ik het toch niet echt een Natuurspeelplaats noemen. Hiervoor verwacht ik toch minstens dat je ook echt met en in de natuur speelt, of een waterspeelplaats waar lekker met het water (is ook natuur) gekliederd kan worden. Maar als je hier in de buurt woont en gewoon even lekker de kinderen wilt laten spelen zou ik er zeker een keer naar toe gaan, want het is een heerlijke speeltuin.

Hier vind je Natuurspeelplaats Groenhovenpark:

Groenhovenpark, 2803 WH Gouda
Parkeren: Parkeerplaats Groenheuvel (bij het sportcomplex).
Toilet: Geen gezien, maar zal er vast wel zijn en anders gewoon bij het sportcomplex proberen.

Meer info (niet echt): klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest