Natuurspeelplaats El Dorado

Op de allerlaatste dag van de herfstvakantie (in onze regio) gaat eindelijk het zonnetje weer schijnen. Een mooie dag om, met waterdichte schoenen aan, te gaan spelen in de natuur. Het wordt Natuurspeelplaats El Dorado in het Goudse Hout net buiten Gouda.


We parkeerden achteraf gezien bij de verkeerde parkeerplaats. Maar daardoor hadden we wel even lekker een wandelingetje door het Goudse Hout. Het doet me een beetje denken aan onze achtertuin de Krimpenerwaard, het is beter dan niks. Maar als je in een stad als Gouda woont dan is het een heerlijke plek om even aan de stad te ontsnappen.


We lopen langs de Heemtuin en langs de Smultuin en arriveren in de speeltuin. We hebben onze waterdichte schoenen aan en dat is maar goed ook. Hier worden we wel enthousiast van, een ruime speeltuin volledig in het groen en omringd door strand en water en vol met speelmogelijkheden.


Op het strand kan je lekker schommelen, met zand spelen en over een wiebelbrug lopen. Vanaf hier kan je via grote stenen de speeltuin in. Tenminste als je heel ver kunt springen, hoge kaplaarzen aan hebt of natte voeten wilt. Een stuk van de oever is afgebroken, dus de laatste sprong is een uitdaging. Gelukkig liggen er aan de andere kant grote boomstammen waar je over heen kunt. Een touwbrug, balkenbrug, klimtoren en alles over het water heen, één verkeerde stap of je evenwicht verliezen en je bent nat.

Maar het hoogte punt is toch wel het trekvlot. Het is dat ik Nim lief vroeg om ook de rest van de speeltuin te proberen zodat ik foto’s kon maken. Anders waren het 1000 foto’s van Nim op het trekvlot die het ene kindje na de andere heen en weer bracht.

Nim heeft het er uiteindelijk ook niet met droge kleren vanaf gebracht. Maar dat deerde niets met het warme zonnetje op ons bolletje.

Hier vind je Natuurspeelplaats El Dorado

Kale Jonkerpad 3, Gouda
Parkeren: Op bovenstaand adres of net als ons op de parkeerplaats naast de volkstuin vereniging.
Meer info over de natuurspeelplaats klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest