Natuurpark De Leemputten

Het leukste avontuur plan je niet maar overkomt je. Zo gold dat ook voor ons avontuur bij Natuurpark De Leemputten. Onderweg naar Winterswijk reden we langs de Leemputten en een restaurantje met een speeltuin. We stopten, maar het restaurant bleek op die dag helaas dicht te zijn.

Terug op de camping zoeken we de plek online op en ontdekken dat er naast een wandelpad ook nog een Natuurpark moet zijn waar kinderen met zand kunnen spelen en restaurantje om wat te eten. Op de schaarse foto’s ziet het er leuk uit en dus besluiten we om de volgende dag te wandelen en hier neer te ploffen.


We starten met de wandeling van 3km om onszelf daarna te belonen met iets lekkers op het terras. We zijn al eens bij De Leemputten in Brabant geweest, dus ik ben benieuwd naar de wandeling.


Het is een leuke korte wandeling door een afwisselend landschap. Op het water gebeurt voldoende, van eenden die zwemmen tot zwaluwen die insecten uit het water vissen. Als we aan de andere kant van het water zijn lopen we langs een weiland waar een boer net bezig is zijn hooibalen in te laden. Leuk om te zien hoe ze eerst de hooibalen op zijn kant flippen voordat ze het met de grijparm optillen.

Als we halverwege zijn komen we weer op het zandpad waar we startte, maar de route gaat verder aan de andere kant. Hier vinden we weer heel andere natuur dan eerder. Namelijk een vlonderpad over een drassig grasveld en een moerasbos waar ook de muggen leven. Al met al een leuke korte wandeling vol afwisseling en perfect om de honger op te wekken.


Het weer is onvoorspelbaar, hoewel de zon schijnt kan het ook zomaar ineens gaan regenen. We nemen daarom voor de zekerheid plaats onder de grote tent in 2 heerlijke stoelen. We hebben mooi uitzicht op al het spelen en Nim gaat natuurlijk heerlijk zijn gang met al het zand en het water.
Naast ons staat een schattige Bell tent, de Tjoektjoek tent waarin je met een houten treinbaan kunt spelen. Als ik even rond wandel ontdek ik tal van speel mogelijkheden. Bomen om overheen te klimmen, speelhuisjes, wilgentunnel, autoband schommel. Hier kunnen we ons uren vermaken.


We hebben honger dus bestellen wat te eten. Dat kan heerlijk gemakkelijk digitaal door het scannen van een QR code, daar hou ik van. Alleen wat we kunnen bestellen valt ons een beetje tegen. De simpele menu kaart is (naar mijn mening) voornamelijk ongezond en alles bevat vlees en/of koeienmelk. Het worden dus snacks, patat en een tosti, beter dan buikpijn door de lactose.

Deze plek zou nog gaver zijn als de menu kaart net zo gezond is als een dagje wandelen en spelen in de natuur. Maar we genieten hoe dan ook van de plek met zijn leuke zit plekjes en grote natuurspeeltuin. Zelfs zonder kinderen zou je hier heerlijk kunnen genieten op het strand onder een parasol of op het water met één van de waterfietsen.

Hier vind je Natuurpark De Leemputten:

Zwolse Veenweg 4a, 7142 HT Groenlo
Parkeren: Aan de linkerkant van de zandweg kan je parkeren in het weiland (staat geen P bordje).
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest