Monkeybos & Strand Meijendel

Al meermaals hebben we geprobeerd om een keer te spelen in het Monkeybos in Meijendel. Maar het is een gebied waar het, vooral tijdens lockdowns, snel druk kon worden. Eén keer stonden we zelfs in een mega file voor de parkeerplaats en zijn we weer omgedraaid. Maar uiteindelijk vonden we ons moment, vroeg op een zaterdagochtend. Lekker even spelen in het Monkeybos en even bijkomen op het strand van Meijendel.


Nu we eenmaal op de parkeerplaats gearriveerd zijn besef ik me pas hoe lang de file geweest moet zijn. De parkeerplaats bevindt zich diep in het gebied. Nu is hij gelukkig bijna leeg, daar houden we van. We arriveren als eerste bij een groot veld met speeltorens, maar dit is het speelbos niet. Nim speelt wel eventjes maar al gauw wandelen we het bos in opzoek naar speelbos Monkeybos.

Monkeybos


We spelen wat in het bos op de speeltoestellen, in de tunnels en op de touwen. Het is allemaal een stuk kleiner dan we ons hadden voorgesteld. En ondanks dat het een heel mooi bos is, er lekker gespeelt kan worden, zijn we niet heel erg onder de indruk.

We gaan van de kabelbaan, klimmen in een toren en hoppen over boomstammen. Het weer is fantastisch, het is niet druk en het bos is schitterend. Maar we zijn al gauw klaar met spelen en Nim heeft geen zin in een 2e rondje. We besluiten om weer verder te gaan, lekker naar het strand.

Wandelen door de duinen:


Nadat we nog even genoten hebben van vrij rond scharrelende kippen en een haan gaan we op pad. Een wandeling van ongeveer 2km door de duinen naar Strand Meijendel. Onderweg weinig bos maar wel nog veel groen. Sommige struiken zitten vol met rupsen in een spinsel, zoals we zelf ook eens in de appelboom hadden. Heel gaaf om te zien hoeveel rupsen hier zitten. Dat wordt een mooie populatie motten.


Nu klinkt 2km niet lang, maar in de volle zon is het een stuk pittiger. Gelukkig hebben we voldoende water bij ons. Hoewel ik niet perse fan ben van duinen en het strand moet ik toegeven dat dit gebied mooier en groener is dan ik had verwacht. De weelderige duinen zijn net kleine bergen.

Meijendelstrand


Yes eindelijk op het strand. Nim is in zijn nopjes. Zand & water zijn zn favoriete plek om te spelen. En dat is precies wat hij meteen doet. Schoentjes uit, broek opstropen en gaan! En ik plof neer in het zand om even te genieten en wat foto’s te maken.


Even later moet ik van Nim komen kijken bij wat hij heeft gevonden. Het is een aangespoelde kwal. Ik leg hem snel uit dat hij niet de onderkant moet aanraken. Want hij was al onderweg om de kwal om te draaien en te bestuderen. Ik leg hem uit dat de kwal dood is gegaan en daarom aanspoelt, maar toch zet hij een reddingsactie op om de kwal terug de zee in te krijgen. Tevergeefs, hij spoelt steeds verder het strand op.


Na een heerlijke tijd op een rustig strand begint het steeds drukker te worden. Maar tegelijkertijd komt er ook steeds meer bewolking aan in de verte. Voor ons dus hoog tijd om weer terug te wandelen. Grappig hoe je op de terugweg weer een heel ander beeld krijgt van hetzelfde gebied. Gewoon doordat je er vanaf een andere kant tegenaan kijkt.


Op de terugweg zien we naast het Bezoekerscentrum nog een waterspeeltuin. We komen er niet helemaal uit hoe hij werkt. We pompen en pompen, maar echt stromen gaat het water niet. Het blijft langzaam doorlopen. Maar Nim vindt het leuk om nog even te spelen. Daarna nog even lekker op de schommel en hop we stappen weer op en gaan naar huis.

Alles bij elkaar was het een heerlijke ochtend, gewoon Nim en ik met zijn tweetjes. Het Monkeybos was misschien wat aan de kleine kant, maar met het strand, de speeltuin en de natuur hier valt er meer dan genoeg te beleven.

Hier vind je Monkeybos & Strand Meijendel:

Meijendelseweg 42, 2243 GN Wassenaar
Parkeren: We konden vlakbij het Bezoekerscentrum parkeren. Bij drukte is er net buiten het gebied nog een grote parkeerplaats.
Meer informatie over het Monkeybos klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest