Mei

Zo, en toen was de maand Mei bijna voorbij! Er is zo’n hoop gebeurd, leuk en ook niet leuk, dat het bloggen er even helemaal niet van kwam. Reuze jammer, maar het kon even niet anders. Laat ik jullie eens bijpraten!

24De eerste week van Mei, vakantie! We hebben heel wat leuks gedaan wat je nog in de laatste Dear Diary kon lezen. Maar op de laatste twee dagen werd Nim ziek, hij kreeg de waterpokken. Je weet dat je er ooit mee te maken zal krijgen, en dat het dan even niet zo heel leuk zal zijn. Maar oef, wat had Nim er last van. Viel dat even tegen. Hij was zo ziek! Torenhoge koorts, nachten van maar een uurtje slaap en overal jeuk en pijn. Hij wilde een stortvloed aan kusjes en knuffels, dat was dan wel weer lief.

51Was onze vakantieweek zo fijn, zijn we heerlijk bijgekomen en uitgerust… precies waar we aan toe waren, dat was in 1 klap weg na de eerste dagen van de waterpokken. Het resultaat was dan ook dat ik echt opgebrand was, en zelf weer een flinke verkoudheid erbij kreeg. Ik was dus wat meer thuis, en we gingen amper de deur uit voor uitjes. Gewoon even niks, en een hoop rust.

9Sinds tijden heb ik amper foto’s gemaakt, echt niks voor mij. De camera bleef op zijn plekje liggen en de camera op mijn telefoon opende ik amper. Wat ik vooral veel heb gedaan is gelezen, films gekeken en een heleboel met Nim gespeelt en geknuffeld.

6Voor werk had ik een afspraak in Amsterdam, het duurde maar heel eventjes dus ging Kay mee (oke, ook omdat ik reisziek ben en een uur in de trein dan niet zo heel tof is) en maakten we er een fijne middag van met z’n tweetjes. We slenterden door leuke straatjes, neusden bij gezellige boetiekjes en haalden lekkers bij Marqt. Altijd een goed idee!

3Natuurlijk komen we ook buiten, want als de zon schijnt moet je daar natuurlijk even van genieten! We wandelen, kopen lekkers in de supermarkt en smikkelen dat op in het park in de zon. Nim verstopt zich achter de zonnekap, met zijn wondjes van de waterpokken op zijn gezichtje staarden mensen hem aan bij het voorbij lopen (althans, ik gok dat dat de reden was haha)… dat vond ‘ie niet zo leuk. En zo zagen ze hem niet.

13Na de vakantie en nog een paar zieke dagen erachteraan ging Nim weer naar de opvang. En wie jarig is geweest, die trakteert! Ik kocht rijstwafels met chocola, deed ze in een zakje, printte ronde fotootjes uit van Nim en plakte die erop, een big size ballon op de achterkant en klaar! De traktatie werd enorm gewaardeerd en er kwamen leuke reacties van. En dat voor maar een paar euro en een uurtje werk!

7Natuurlijk volgden wij ook het songfestival!

8Nog steeds niet fit, en veel behoefte aan niks. Lekker lezen onder een dekentje dus. Dit was wel zo’n beetje een groot deel van Mei voor mij.

12En toen gebeurde het, we zagen op Funda een tof huis. We zijn twee maal wezen kijken en compleet verliefd allebei. Het ging allemaal heel snel en na flink wat onderhandelen, is ons laatste bod geaccepteerd. Dat betekend dat we ons huis nu wel heel heel snel de verkoop in moeten doen, dat zorgde voor wat stress want er lagen nog altijd wat klusjes op ons te wachten die toch wel voor wat meerwaarde kunnen zorgen. We hebben een boel geverfd, onder andere de gang kreeg een metamorfose, en zo nog wat meer kleine klusjes die bij elkaar een hoop werk opleveren. Het heeft er hier nog nooit zo mooi en af uitgezien ;).

10Oja, ik stopte natuurlijk heus niet met de verwenmomentjes. Een coca cola en een Twix vanille, fantastische middagsnack!

11Onze badkamer, die is hoognodig aan vervanging toe. Omdat we zelf hier graag weg wilden, hoopten we het gewoon zo te koop te kunnen zetten zodat een volgende eigenaar naar eigen smaak er wat anders in kan laten zetten. Helaas bleek er na een grondige inspectie een lekkage te zijn, plus het feit dat de vorige eigenaresse een enorm slechte klusjesman heeft laten klussen (of misschien met haar twee linkerhanden bezig is geweest, who knows?!). Serieus… tegelen op de houten ondervloer, hoe dan?!
Afijn, er moet dus toch een nieuwe badkamer in. Gezien we ons gespaarde geld hard nodig zullen hebben voor ons nieuwe huis, gaan we het maar deels opknappen. Komende week word er twee dagen geklust en leveren de klusjesmannen de badkamer tegel klaar op. Want tegelen ga ik gewoon zelf doen. We moesten dus het een en ander halen bij de bouwmarkt. Dit deden we gistermiddag. En natuurlijk is kijken voor dingen in je toekomstige huis leuker dan voor in je oude huis, dus ik maakte van wat dingen alvast foto’s. Deze tegels vond ik best leuk voor in de toekomstige hal!

Dat was een kleine update van afgelopen Mei. Het is niet veel, maar we deden dan ook niet veel wat foto waardig was. We laten de Mei maand lekker achter ons, en beginnen met enorm veel plezier aan de komende maanden. Want eindelijk, we kunnen de big city achter ons gaan laten. Ik had nog niet verteld waar we dan heen gaan, het is Krimpen aan den IJssel geworden. Lekker burgerlijk, lekker rustig, een enorm kindvriendelijke wijk en naar ons idee van de afgelopen bezoekjes en buurtinspecties (jaja haha) ook heel fijn rustig. En dat was precies waar we naar opzoek waren. Het is prima aan te reizen met OV naar ons werk in Rotterdam, in een half uurtje sta ik vanaf het nieuwe huis al bij de voordeur van mijn werk! Ook dat woog mee in de keuze van Krimpen…
We zijn benieuwd hoe het allemaal zal zijn, maar hebben er vooral erg veel zin in! Nu nog dit huisje verkopen, maar gezien de gewilde wijk zal dat niet heel lang duren. Half Oktober zullen we in ieder geval gaan verhuizen!

Fijne nieuwe week!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest