Me Time #5: From where i stand

Een hele poos terug liet ik af en toe zien wat ik op mijn ‘me time’ dag deed. Toen had ik een keer per maand een vrije dinsdag terwijl Nim bij Oma was, maar dat is inmiddels verandert. Nim gaat tegenwoordig elke dinsdag en vrijdag naar de opvang, en ik… ik werk om de week op dinsdag. Dat houd in dat ik sinds eind 2015 om de week een vrije dag heb helemaal voor mij alleen. Much needed, want zo kan ik een hoop ‘blogwerk’ doen op mijn vrije dinsdag. En stiekem natuurlijk ook ontspan momentjes inlassen. Het dagelijks leven van een werkende mama met bijna 3 jarige peuter is best vermoeiend, vind ik! Dus die ene dag om de week die ik voor mezelf heb, geniet ik dan ook erg van. En besef me ook maar al te goed dat niet iedereen die luxe heeft!
Afgelopen dinsdag had ik weer zo een dag, en besloot hem weer vast te leggen middels het ‘from where i stand’ perspectief. Blijft leuk, vind ik! Kijk je mee naar mijn ontspannen maar drukke dag?

8:55

13In het meest gele licht, en met vreselijk afgetrapte vieze adidasjes zit ik te wachten bij de kapper. Meer dan een half jaar geleden was de laatste keer, je snapt… het was hoog nodig! Ik ga het liefst zo vroeg mogelijk, dan heb ik nog de hele dag voor me. Want uitslapen zit er toch niet in, ook niet op mijn vrije dag šŸ˜‰

9:45

12De kapster had alle tijd geloof ik, er was dan ook niemand na mij. Maar na 40 minuten sta ik weer buiten en fiets ikĀ gauw een stukje verder om wat dichter bij de winkels te staan met mijn fiets. Shopping time!

11:21

11Ik hopte zo relax van winkel naar winkel, en genoot even van het tegen niemand hoeven praten, en het niet telkens worden opgehouden dat ik totaal vergeet dat ik foto’s wilde maken van mijn dag. Oeps! Maar eenmaal thuis (nog altijd met die vieze sneakers) gooi ik de buit op de grond naast de tafel. Soort standaard dump plek om alles uit te laden šŸ˜‰

11:28

10Food! Had ik toch nog helemaal niks gegeten!! Super fout! Eerst relaxen met ontbijt en zoete koffie met melk.

12:07

9Tijd om de buit uit te pakken! Ik kocht ballonnen en servetjes, voor Nims verjaardag. En lage gerecyclede schalen, om onze verzameling groen glas mee uit te breiden. Dit kwam allemaal van de Xenos. Hoe stom trouwens, beide Xenos vestigingenĀ in het centrum van Rotterdam hebben geen mogelijkheid om met de kinderwagen naar beneden/boven te gaan. Boe! Dus ik kan alleen naar de Xenos als Kay mee is of als ik alleen ga.
Verder kocht ik 2 kussenslopen bij H&M Home, en nog een heel leuke t-shirt dress bij Forever21.

12:51

8Aan het werk! De bank is naast dat plekje naast de tafel ook zo’n verzamelpunt. Bij gebrek aan vaste eettafel denk ik? En inmiddels de vieze sneakers uit gedaan, en mijn oude Uggs aangetrokken die als pantoffels fungeren tegenwoordig.

13:37

7Nog meer foto’s maken. Ik heb altijd en overal krukjes ook nodig, super irritant soms om klein te zijn.

13:54

6Door naar het volgende! Ik ga wat lekkers bakken. Om over te schrijven en om te fotograferen, maar ook omdat ik zin heb in lekkers en er niet zoveel te snoepen is in huis. Twee vliegen in een klap dus!

14:13

5Net als ik mijn Uggs uit heb getrokken, en op de bank wil ploffen om te wachten tot het baksel uit te oven moet gaat de deurbel. Yes! Happy mail van Sissy Boy.

14:22

4Uitpakken, goed bestuderen of de items geen beschadigingen hebben, en dan netjes opvouwen voor een foto. Wie doet dat ook zo?
Ik bestelde deze leukerds trouwens online afgelopen zaterdag tijdens de Nationale Glamourday. 20% korting bij Sissy Boy, en ik had nog een leuk kortingsbedrag gespaard via hun spaarsysteem. Een echte aanbiedingen/kortingsacties/sale koper ben ik ja ;). Zeker als het gaat om dure items.

14:30

1Na het uitpakken gaat de kookwekker alweer. Mijn baksel is klaar! Ik zet het op de foto, en smul er daarna intens van. Voor het recept kun je hier binnenkort terugkomen. Dan vertel ik hoe simpel het is om snel iets lekkers te maken met ingrediƫnten die je vast wel in huis hebt.

15:46

3Zo! Plof! Beentjes omhoog! Maar wel pas nadat ik nog gauw foto’s gemaakt heb van die twee leuke nieuwe kledingstukken voor Nim. Ik zet alle foto’s op de laptopĀ en maak alvast een artikel helemaal af. Wat gaat zo’n vrije dag toch snel.

18:26

2Als de mannen thuis komen, ben ik al druk bezig met het snijden van groente voor het avondeten. Kay helpt nog even met de zoete aardappel (mega moeilijk snijden is dat!) en daarna heb ik deze schaal volĀ kleurrijk rauw etenĀ vast. Zoete aardappel, flespompoen, zoete puntpaprika, rode ui gekruid met komijnpoeder en paprika poeder en een snufje peper en zout. De oven inĀ en daarna smullen maar met een creme fraise sausje met peterselie, verse knoflook en paprika poeder. Simpel, maar mega lekker!

En toen was de dag alweer voorbij. Knipper je twee keer met je ogen is het al weer bedtijd! Ach, gelukkig heb ik over 2 weken weer zo’n fijne dag!

Heb jij ook zo’n dag voor jezelf? Als het kan, raad ik je het zeker aan. Even alleen opladen is af en toe best nodig hoor!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest