Let’s Bake: Een PRCHTGe Pavlova!

Taartjes, ik ben er gek op! Voor Nim er was bakte ik dan ook regelmatig wat lekkers, en niet uit pakjes maar van recepten uit kookboeken. Super leuk om te doen, met een heerlijk resultaat. Maar met een kleine stuiterbal als zoon is het op onze vrije dagen lastig om wat te gaan bakken… ‘Mama, mee!’ is het dan steeds. En meehelpen vind hij niks aan, helaas! Ik probeer zo af en toe de wat snellere baksels uit, wat vaak op een bakmix uit de supermarkt neer komt. Zo ben ik niet te lang bezig, en went Nim er aan dat mama even zonder hem bezig is en hij zichzelf moet vermaken. Maar, als ik dan eens een dag voor mezelf heb… dan is het extra leuk om eens een lekker recept op te zoeken en ongestoord aan de slag te kunnen gaan.

De dames van de blog PRCHTG vierden vorige week hun eerste blogjaar met een verschrikkelijk lekker uitziende pavlova rol, en niet veel later volgde het veelgevraagde recept. Ik moest hem gewoon gaan maken!

8pavlova Na een shopsessie in de stad ging ik op het gemakje aan de slag met de taart. Heerlijk als je de dag voor jezelf hebt en je niet op de tijd hoeft te letten!
De ingrediënten had ik de dag ervoor al gekocht dus dat scheelde al wat tijd. Uiteindelijk ben ik helemaal niet zo lang bezig geweest als ik had gedacht voor de taart! Ik had genoeg tijd over om te genieten van een stukje (of 2)helemaal voor mijzelf, zonder dat er een klein mannetje aan kwam hollen met open mond om mee te happen. Met het boek Shoot! en een kopje thee erbij heb ik een heerlijk rustige middag gehad. Wat ben ik blij dat ik om de week een dagje alleen thuis heb, het voelt gewoon bijna als een luxe verwen dag!

9pavlovaGezien ik het receptje van de blog PRCHTG heb, verwijs ik jullie daar dan ook heen voor het recept. Je vind het artikel van de pavlova hier.

Fleur en Jessica hebben met recht een prachtige blog (fantastisch gekozen blognaam ook!). Zo komt het ene na het andere lekkere taartje voorbij, weten ze de leukste winkeltjes te vinden, en komen de meest prachtige interieur foto’s voorbij waar je meteen kriebels van in de handen krijgt om je eigen interieur aan te pakken. Een favoriete blog waar ik graag lees en kijk! Ga ze zeker eens bezoeken zou ik zeggen!

6pavlovaVertel, heb jij nu ook zo’n trek in deze pavlova?

 

 

Volg de-ontdekkers nu ook op Bloglovin’, Instagram & Facebook om niks meer te missen! Papa Kay is ook te volgen op Instagram.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp