Les Tours de Merle // Corrèze

Tijdens een vakantie in Frankrijk is een bezoek aan een kasteel of ruine iets wat je minimaal gedaan moet hebben. Toen we gingen kamperen bij Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne in de Corrèze bezochten we een bijzonder kasteel, Tours de Merle (Torens van Merle). Deels intact, deels ruine, maar volledig toegankelijk. Benieuwd? Wandel met ons mee door het kasteel!


Als je al eens in de Corrèze geweest bent dan zal je vast bekend zijn met de ontzettend mooie omgeving en de ongerepte natuur. Het kasteel ligt dan ook midden in ongerepte natuur aan een mooie rivier. Vanaf de parkeerplaats moeten we daarom wel eerst een stukje lopen voordat we bij de ingang van het kasteel komen. Met zulke uitzichten is dat absoluut geen straf.


We beleven meestal avonturen die niets kosten, maar voor dit soort avonturen betalen we met liefde entree. Door een bezoek te brengen en entree te betalen help je mee om dit soort plekjes in stand te houden. Van 1x de Efteling overslaan kan je ongeveer 10 kastelen in Frankrijk bezoeken. Makkelijke keuze toch?


We beklimmen het kasteel en genieten vanaf elke hoek van het uitzicht op de omringende omgeving. Was het een tactische keuze om hier een kasteel te bouwen of vonden ze het uitzicht gewoon mooi? Vast het eerst, het mooie uitzicht mooi meegenomen.


Vaak zijn alleen de lagergelegen delen en kelders van oude kastelen toegankelijk. Maar bij Tours de Merle kan je de hoogste toren beklimmen. Mama blijft beneden maar Nim en ik wagen ons eraan en worden niet teleurgesteld met wat we aantreffen. Als we naar beneden kijken valt ons oog ook nog op een paar tenten. Dat moeten we van dichterbij gaan bekijken.


Als we aan de achterkant van het kasteel naar beneden lopen zien we nog een keer de toren waar we eerst op stonden. Wat een bouwwerk zeg. Met de middelen van tegenwoordig is het al een uitdaging om op deze plek zoiets groots te bouwen, laat staan 800 jaar geleden. Helaas valt inmiddels de lang verwachte regen, eenmaal bij de tenten aangekomen schuilen we onder een boom en hopen dat het over gaat. Maar het gaat niet over en wat klaarblijkelijk een ridder show had moeten zijn wordt afgelast en iedereen houdt zich schuil. We trekken een noodponcho aan lopen richting het winkeltje.


We hebben wat souvenirs gekocht en zijn terug bij de auto. De regen is gestopt en door de hitte trekken alle mist wolken op vanaf het kasteel wat voor een waanzinnig mooi uitzicht zorgt. Op camera vangen we nog net de laatste mist wolken die opstijgen van het kasteel en over de berg weg zweven.

Hier vind je Les Tours de Merle:

19220 Saint Geniez ô Merle
Parkeren: Er is een ruime parkeerplaats langs de D13.
Meer info: klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest