Les Arcs 1600

We zijn op vakantie in de Franse Alpen bij het plaatsje Bourg-Saint-Maurice. Een plaatsje in de buurt van bergen als de Aiguilles des Glaciers (3600m), Mont Pouri (3700m) en Mont Blanc (4700m). Maar hoe zeer we ook van bergen houden de top van die bergen is buiten ons bereik, vooral met een kindje van 4 jaar bij ons. Maar de skigebieden daarentegen zijn een stuk makkelijker te bereiken. Onze camping ligt aan de voet van de Mont Pourri en we klimmen naar 1600m voor een bezoekje aan Les Arcs.


We hadden opgezocht dat achter het treinstation van Bourg-Saint-Maurice een treintje de berg op zouden gaan. Een lekker trein ritje naar 1600m hoogte zagen we wel zitten, dat moet vast schitterend zijn. Lekker slingerend de berg op en genieten van het uitzicht, toch? Maar nee, dit is geen gewoon treintje. Het is een Funiculaire, ofwel een kabeltrein die niet slingerend maar bijna recht omhoog de berg beklimt. Maar gelukkig hoeven we niet heel de weg schuin te staan, want de vloer van de trein is schuin waardoor je tijdens de rit gewoon recht staat. Maar het is wel ontzettend spannend en Nim houdt zich stevig aan me vast.

Na een klim van ruim 800m de berg op komen we aan op Les Arcs 1600. Een plek die in de winter wemelt van de wintersporters. Maar in de zomer ook toegankelijk is voor wandelaars en mountainbikers. Het schijnt dat je hier zelfs in de zomer kunt skiën maar dan nog met meerdere kabelbanen nog veel hoger moet klimmen.


Hier in het skiresort lopen we wat rond. Er zijn diverse winkeltjes en eettentjes met lekkers. Maar wij komen natuurlijk voor het uitzicht over de omgeving en om te genieten van de gigantische bergen. We zien dat er ook een kabelbaan is waarmee we naar Les Arcs 2000 zouden kunnen. Nog hoger en nog mooier uitzicht. Maar aangezien Nim de funiculaire al spannend vond, wilden we hem niet nog een kabelbaan ritje aan doen.


Maar we kwamen voor een fantastisch uitzicht over de bergen en dalen en dat hebben we vanaf hier. Schitterend. Nu ik dit artikel schrijf kan ik niet wachten op de volgende vakantie, waar we hopelijk eindelijk weer zulke bergen zullen bewonderen. We kijken nog even of we wat kunnen wandelen, maar alles vanaf hier is met een 4 jarige niet haalbaar.


Na een tijdje op de berg te hebben zitten genieten van het uitzicht en wat lekkers te hebben gesmikkeld in het skidorp gaan we weer terug naar beneden. En terwijl we terug wandelen naar de camping kijken we nog één keer om naar de berg waar we zojuist halverwege stonden.

Hier vind je Les Arcs 1600:

73700 Bourg-Saint-Maurice, Frankrijk
Vanaf het station gezien moet je helemaal aan het uiteinde van de perrons zijn voor de funiculaire.
Parkeren: Je kan parkeren bij één van de parkings rondom het treinstation. Maar SAGS parking Arc en ciel is het dichtstbij. Maar als je bij Huttopia verblijft kan je ook gewoon lopend erheen.
Meer info over Les Arcs klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest