Landerij De Park // Park Lingezegen

Na een rondje door Arnhem te hebben gelopen waren we toe aan een leuk en gezellig plekje. We hadden gezien dat er een speelbos in de buurt moest zijn, in Park Lingezegen. Zoekend naar een plek waar we kunnen parkeren spotten we op de kaart woorden als, Labyrint, Natuurspeeltuin en Waterrad. En het is vlak naast het speelbos. Dat moeten we nader onderzoeken, dus op naar Landerij De Park in Park Lingezegen!


Na slechts 15 minuten rijden vanaf het centrum van Arnhem staan we alweer buiten de auto. Een frisse wind waait flink, maar met het zonnetje erbij is het nog best aangenaam. We lopen het terrein op en ontdekken hier eigenlijk pas dat het Landerij De Park heet. Bij de ingang staat een groot bord met plattegrond. Er is hier blijkbaar een heleboel te doen. We besluiten om hier eerst maar eens uitgebreid rond te kijken.


We zien een restaurantje met terras, maar die lopen we voorbij want we hebben onze eigen lunch bij. We zien een knuffelweide met verschillende soorten schapen. Een ren met kippen, waar Nim één van de grote kippen naar zich toe weet te lokken door eentje na te doen. En een hele leuke en groene Natuurspeeltuin.

Natuurspeelplaats Landerij De Park


Nim laat er geen gras over groeien, voor we er erg in hebben hangt hij al in de monkeybars. Ik moet me haasten om er leuke foto’s van te maken want hij staat geen moment stil.


De speeltuin is leuk opgezet met water (of beter gezegd modder) en takken om mee te spelen. Lekker veel groen en houten klim en klauter toestellen. En natuurlijk een kabelbaan, de meest populaire plek van de hele speeltuin. Nim is helemaal happy, want hij houdt van zulke plekjes. Je kan op de foto’s wel zien ook hoeveel wind er stond. Maar zolang het zonnetje erbij scheen was dat dus helemaal niet erg.

Waterrad


Op de achtergrond zien we een veld met een een soort rond bouwwerk en heel veel gootjes. Dat moet het waterrad zijn die we op de kaart zagen. Er is helemaal niemand dus we gaan gauw een kijkje nemen, zo hebben we hem helemaal voor onszelf. Het is een super gaaf bouwwerk. Je moet eerst pompen om de bak van het waterrad te vullen. Vervolgens kan je door aan het rad te draaien de verschillende goten vullen. Er is alleen één probleempje. Er komt geen water uit de pomp. Nu begrijp ik waarom hier niemand aan het spelen was.

De Bouwerij


We lopen daarom maar weer terug en gaan een kijkje nemen bij De Bouwerij. Hier vinden we een hele hoop pallets en sommige kinderen zijn er een fort mee aan het bouwen. Wij pakken er ook een paar om ons eigen bouwwerk te maken.


Nim sleept en sjouwt en vraagt dan uiteindelijk toch maar mijn hulp. Samen bouwen we een… tja een vierkant. We hadden maar 4 pallets dus veel meer zat er ook niet in. Maar hey, we hebben het mooi wel even met onze eigen handen gebouwd.

Struinpad


Op de achtergrond valt mijn oog op een poort met daarboven het woord, Struinpad. Dat klinkt als iets wat helemaal in ons straatje valt, of beter gezegd, paadje. We lopen over een heel hard onverhard paadje door een super dicht begroeid stukje groen. We gaan kleine heuveltjes op en boomstammen over. We lopen door kleine dalen en overal is het groen en rustig. En terwijl we lekker wandelen vliegen de vlinders ons om de oren.


We volgen wel een soort van pijltjes door het bos, maar ook niet helemaal. Het is een Struinpad dus lekker struinen dus maar. Als we tegen een stuk met heel veel schitterende bloesem aanlopen besluiten we om vanaf daar weer langzaam terug te struinen. Langs de andere kant van een slootje en over nog smallere paadjes vinden we uiteindelijk onze weg weer terug naar de poort.

Labyrint


Van het Struinpad lopen we direct het labyrint in. Een klein doolhof in de vorm van een hartje. Ik doe mijn best om Nim bij te houden, maar zonder succes. Het lukt maar af en toe een foto te maken terwijl hij voorbij zoeft.

Wat een leuke plek zijn we beland. Eigenlijk is hier genoeg plezier te beleven en hebben we nog niet eens alles gedaan. We hoeven niet perse nog naar het speelbos. Maar als je 75 minuten hebt gereden dan kan je maar het beste zoveel mogelijk gebruik maken van je tijd en de omgeving. We komen niet helemaal uit een (korte) wandelroute naar het speelbos, dus we stappen weer in de auto voor een andere parkeerplek.

Hier vind je Landerij De Park // Park Lingezegen

De Park 12, Elst
Parkeren: Je kan gratis voor de deur parkeren.
Meer info over Landerij De Park klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest