Land Art Delft & Hortus Oculus

Hou je van kunst? Net buiten de Delft vlak naast de A13 ligt een park & een tuin vol met bijzondere kunst, Land Art Delft & Hortus Oculus: Tuin der blinden. Gratis toegankelijk en echt een plek die liefhebbers van moderne kunst bezocht moeten hebben, zelfs als je niet zo goed kan zien.

We nemen je graag mee op onze ontdekkingstocht langs de (voor ons) hoogte punten van de tentoonstelling van Land Art Delft & Hortus Oculus.


We beginnen onze kunst ontdekkingstocht bij de parkeerplaats van Toeristisch Overstap Punt Ackerdijkse Bos, hier vindt je namelijk ook de ingang van Hortus Oculus & Land Art Delft. Hortus Oculus is een belevingstuin voor mensen met een visuele beperking, maar ook met een goed paar ogen kan je hier genieten van hele diverse mooie kunstwerken.


De kunst hier is bedoelt om op alle zintuigen in te spelen en komt in allerlei verschillende vormen, materialen en structuren. Ik kan me voorstellen dat het een feest moet zijn om deze kunst te ervaren voor mensen met een visuele beperking.


Naast de beeldentuin staat het eerste kunstwerk, een gigantische sculptuur met diverse bewegende onderdelen. Zie je al waar het van gemaakt is?

Het mooie van kunst is dat iedereen er iets anders inziet. Ik zie een metalen tennisracket en een stenen hart. Wat zie jij? Misschien zie je wel één van de Happy Stones die we hier hebben achter gelaten. En als je zelf op pad gaat zal je ook zien wat voor houten constructie er op de foto staat.


Is het een auto, is het een cactus? Het is een Cartus! En ons favoriete kunstwerk, die we graag nog eens willen zien als hij vol zit met groene bladeren.


Eén van de pronkstukken van de tentoonstelling is een gigantische, met de hand geschilderde, delfts blauwe, tulpenvaas. De grootste tulpenvaas ter wereld. De vaas staat sinds de zomer van 2020 vlak langs de A13 (richting Rotterdam), je zal hem gegarandeerd al eens gepasseerd zijn zonder te beseffen.


Naast een gigantische tentoonstelling is het ook nog steeds een polderlandschap met schapen, maar ook met groene kunst.

We hebben je nu (bewust) maar een kleine selectie laten zien van alle kunstwerken in de tentoonstelling, want we willen de plezier van het ontdekken niet voor je bederven. Ga er dus zelf op uit om de bijzondere kunst in dit polderlandschap te ontdekken, het is dagelijks gratis toegankelijk.

Hier vind je Land Art Delft & Hortus Oculus:

Rotterdamseweg 203, 2629 HD Delft
(Stichting Land Art Delft staat geregistreerd als huisnummer 205, maar daarmee navigeer je naar een doodlopende straat met huizen).
Parkeren op de parkeerplaats van TOP Ackerdijkse Bos.
Meer info over Stichting Land Art Delft: Klik hier
Meer info over Hortus Oculus: Klik hier

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest